RTX 3070 SİSTEM ÖNERİSİ

Kuşbeyin

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhabalar dostlar , bütçem biraz değişken 15-18 arası ama 2k monitörde alacağım için 12-13 arası bir yerde kapatabilirsek benim için çok iyi olur 🙏

Konuyu uzatmadan kafamda olan sistemi yazacağım ( TÜM ÖNERİLERE AÇIĞIM KASADAN SOĞUTUCULARA KADAR ... ) ;

Ekran Kartı > Nvdia RTX 3070 > 5000TL
İşlemci > Amd Ryzen 5 3600 > 1750TL
Soğutucu > Arctic Freezer 34 > 500TL
Anakart > Gigabyte B550 Aorus Pro > 1800TL
Ram > GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 > 700 TL
SSD > JD1024 1TB 3D Nand 2100MB-1700MB/sn NVMe M.2 PCI-E > 900 TL
Kasa + PSU > H500 ARGB 750W 80+ > 1700TL

Tek tek " Neden bunları terich ettiğimi " açıklalayım kısaca ; Ekran kartının bu fiyatta tutmamın sebebi referans kartı alacak olmam , marka kartlara olabildiğince yönelmekten kaçınacağım ( sorulursa açıklarım )
İşlemciyi 3600X seçmiştim ama biraz araştırma yaptığımda sadece soğutucuda belirgin bir fark olduğunu gördüm herhangi bir yayın vs yapmayacağım ara sıra render işlerim olacağı için işlemciyi o.c yapıp ( 4.0-4.2 Ghz stabil olması yeterli ) soğutucu ile yük altında 75C altında tutmayı hedefliyorum sadece ( 2k olacağı için çözünürlük çok bir sorun olacağını zannetmiyorum işlemcide )
Anakart ; Neden bu kadar pahalı bir anakartı seçtin diyeceksiniz :) Hemen açıklıyorum : Çünkü Türkiyenin en sıcak yerlerinden birinde oturuyorum ve soğutması normalin üzerinde olması lazım ki anca ankara - eskişehir - istanbul vb yerlerde ki kullanıcaların değerlerini alabileğim ( biraz da geleceğe yatırım gibi ) Aynı bu sebepten ötürü de Kasayı hava akışı sağlam olan bir şey tercih etmek istedim . İleri ki zamanlarda da kasanın üst tarafında bulunan ızgaralara fazladan egzoz fanları takarak daha da iyileştirmeyi planlıyorum . SSD'yi ilk defa kullanacağım için - sata bile kullanamadım daha :( - m2 den alıp olabildiğince ucuza kaçmak istedim ama şüphelerim var bazı arkadaşlar " eşekkten uzakdur , güvenilir olamayabiliyor bazen " dediler . Psu zaten kasayla beraber geliyor ve 750w +80 yeterli olacağını düşünüyorum .

Şimdiden okuyan ve yorum yazan herkese çok teşekkürler 🙏

1080p darboğaz yapar gibime geliyor sonuçta 3070 aşırı güçlü bir kart onunla 1080 oynamak karta binevi küfür olur eğer 2k monitörünüz varsa sistem efsane sistem

3600 ile darboğaz yapabilir. (tahmin) sonuçta güçlü bir kart. Bu kartı alıp 2K oynamamak karta hakaret olur. İ7 10. nesil bakılabilir.

Merhabalar dostlar , bütçem biraz değişken 15-18 arası ama 2k monitörde alacağım için 12-13 arası bir yerde kapatabilirsek benim için çok iyi olur 🙏

Konuyu uzatmadan kafamda olan sistemi yazacağım ( TÜM ÖNERİLERE AÇIĞIM KASADAN SOĞUTUCULARA KADAR ... ) ;

Tek tek " Neden bunları terich ettiğimi " açıklalayım kısaca ; Ekran kartının bu fiyatta tutmamın sebebi referans kartı alacak olmam , marka kartlara olabildiğince yönelmekten kaçınacağım ( sorulursa açıklarım )
İşlemciyi 3600X seçmiştim ama biraz araştırma yaptığımda sadece soğutucuda belirgin bir fark olduğunu gördüm herhangi bir yayın vs yapmıcam ara render işlerim olacağı için işlemciyi belirttiğim soğutucu ile yük altında 75C altında tutmayı hedefliyorum sadece ( 2k olacağı için çözünür çok bir sorun olacağını zannetmiyorum işlemcide )
Anakart ; Neden bu kadar pahalı bir anakartı seçtin diyeceksiniz :) Hemen açıklıyorum : Çünkü Türkiyenin en sıcak yerlerinden birinde oturuyorum ve soğutması normalin üzerinde olması lazım ki anca ankara - eskişehir - istanbul vb yerlerde ki kullanıcaların değerlerini alabileğim ( biraz da geleceğe yatırım gibi ) Aynı bu sebepten ötürü de Kasayı hava akışı sağlam olan bir şey tercih etmek istedim . İleri ki zamanlarda da kasanın üst tarafında bulunan ızgaralara fazladan egzoz fanları takarak daha da iyileştirmeyi planlıyorum . SSD'yi ilk defa kullanacağım için - sata bile kullanamadım daha :( - m2 den alıp olabildiğince ucuza kaçmak istedim ama şüphelerim var bazı arkadaşlar " eşekkten uzakdur , güvenilir olamayabiliyor bazen " dediler . PSU zaten kasayla beraber geliyor ve 750w +80 yeterli olacağını düşünüyorum .

Sogutucu ve anakart pahalı anakartı b550a pro yapip sogutucuyuda t6 ultra yapabilirsiniz

İşlemciyi 3600X seçmiştim ama biraz araştırma yaptığımda sadece soğutucuda belirgin bir fark olduğunu gördüm herhangi bir yayın vs yapmayacağım ara sıra render işlerim olacağı için işlemciyi o.c yapıp ( 4.0-4.2 Ghz stabil olması yeterli ) soğutucu ile yük altında 75C altında tutmayı hedefliyorum sadece ( 2k olacağı için çözünürlük çok bir sorun olacağını zannetmiyorum işlemcide )
Anakart ; Neden bu kadar pahalı bir anakartı seçtin diyeceksiniz :) Hemen açıklıyorum : Çünkü Türkiyenin en sıcak yerlerinden birinde oturuyorum ve soğutması normalin üzerinde olması lazım ki anca ankara - eskişehir - istanbul vb yerlerde ki kullanıcaların değerlerini alabileğim ( biraz da geleceğe yatırım gibi ) Aynı bu sebepten ötürü de Kasayı hava akışı sağlam olan bir şey tercih etmek istedim . İleri ki zamanlarda da kasanın üst tarafında bulunan ızgaralara fazladan egzoz fanları takarak daha da iyileştirmeyi planlıyorum . SSD'yi ilk defa kullanacağım için - sata bile kullanamadım daha :( - m2 den alıp olabildiğince ucuza kaçmak istedim ama şüphelerim var bazı arkadaşlar " eşekkten uzakdur , güvenilir olamayabiliyor bazen " dediler . PSU zaten kasayla beraber geliyor ve 750w +80 yeterli olacağını düşünüyorum .

Evet uzun uzun yazmışsınız şimdi 3070 alacaksanız bence intele yönelmelisiniz veyahut amd 4.nesli beklemelisiniz. İntel almak isterseniz:
-Soğutucu olarak xpg levante 240mm
-Anakart z490 tomahawk
-İşlemci i7 10700k
-Kasa xpg battlecrusier(hava akışı aşırı iyi)
-Psu cooler master mwe white 750W
Kasa+psu'yu dediğiniz gibi de alabilirsiniz fakat ben xpg battlecrusier'ın bir tık daha iyi olduğunu düşünüyoırum H500'den. Ayrıca full xpg bir kasa çok güzel olur bence :)
-Ram olarak xpg d60g öneririm.
-SSD tarafında ise xpg sx 8200 alabilirsiniz m2
Burası toplam 1000+1900+3700+1100+750+700+750 =9900TL tutuyor ve ciddi anlamda aşırı iyi bir kasa oluyor. Yanına da güzel soğutmalı bir 3070 çektiniz mi tadından yenmez.

15 veya 18 se bütçe intel işlemci olabilir.
Hocam genel olarak intele maddi ve manevi yönden nefret besliyorum , sadece en üst düzeylerde intel kullanılmasını onun haricinde para gözlerine yüzlerine tükürülmesi gerektiği kanısındayım :) bu yüzden işlemci amd olacak , yorumunuz için çok teşekkürler 🙏

Hocam genel olarak intele maddi ve manevi yönden nefret besliyorum , sadece en üst düzeylerde intel kullanılmasını onun haricinde para gözlerine yüzlerine tükürülmesi gerektiği kanısındayım :) bu yüzden işlemci amd olacak , yorumunuz için çok teşekkürler 🙏
Yalniz o ekran karti çok guçlu olacagi icin darbogaz yapabilir 3080 i9 10900k ya bile 2k da darboğaz yaptı artık siz düsünün o ekran kartlarinin gucunu bence o bütçede intel i7 10. Nesil işlemcilere yönelin

Evet uzun uzun yazmışsınız şimdi 3070 alacaksanız bence intele yönelmelisiniz veyahut amd 4.nesli beklemelisiniz. İntel almak isterseniz:
-Soğutucu olarak xpg levante 240mm
-Anakart z490 tomahawk
-İşlemci i7 10700k
-Kasa xpg battlecrusier(hava akışı aşırı iyi)
-PSU cooler master mwe white 750W
Kasa+PSU'yu dediğiniz gibi de alabilirsiniz fakat ben xpg battlecrusier'ın bir tık daha iyi olduğunu düşünüyoırum H500'den. Ayrıca full xpg bir kasa çok güzel olur bence :)
-Ram olarak xpg d60g öneririm.
-SSD tarafında ise xpg sx 8200 alabilirsiniz m2
Burası toplam 1000+1900+3700+1100+750+700+750 =9900TL tutuyor ve ciddi anlamda aşırı iyi bir kasa oluyor. Yanına da güzel soğutmalı bir 3070 çektiniz mi tadından yenmez.

Hocam intele olabildiğince kaymamak istiyorum ama diğer yerlerde de üstüme kürekle intel attılar , bunun amd tarafından bir alternatifi yok mu ya :) Bİrde ekran kartsız 10 bin tl harcarsak ismini bile stokları çok az kalmış monitör için hiç para kalmayacak :D ama aklıma tilki sokmayı becerdiniz , çok teşekkür ederim 😁 elinize sağlık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yalniz o ekran karti çok guçlu olacagi icin darbogaz yapabilir 3080 i9 10900k ya bile 2k da darboğaz yaptı artık siz düsünün o ekran kartlarinin gucunu bence o bütçede intel i7 10. Nesil işlemcilere yönelin

Hocam 3070 ile ryzen 5 3600 2k testini yapan bir yer bulmuştum ama inanın videonun neye benzediğini bile hatırlamıyorum ( son 1 haftadır deli gibi inceleme izliyorum malesef ) ama bir sıkıntı çıkarmayıp neredeyse her oyunda +100fps alıyordu rtx açık olduğunda da . Kart çıkmaya yakın darboğaz olacağı konusunda yoğun mesajlar gelirse el mahkum intelin kucağına düşüp parasını hak etmeyen işlemcilere tonla para bayılıcaz :( Yorumunuz için çok çok teşekkürler tekrardan 🙏

Hocam intele olabildiğince kaymamak istiyorum ama diğer yerlerde de üstüme kürekle intel attılar , bunun amd tarafından bir alternatifi yok mu ya :) Bİrde ekran kartsız 10 bin TL harcarsak ismini bile stokları çok az kalmış monitör için hiç para kalmayacak :D ama aklıma tilki sokmayı becerdiniz , çok teşekkür ederim 😁 elinize sağlık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 3070 ile ryzen 5 3600 2k testini yapan bir yer bulmuştum ama inanın videonun neye benzediğini bile hatırlamıyorum ( son 1 haftadır deli gibi inceleme izliyorum malesef ) ama bir sıkıntı çıkarmayıp neredeyse her oyunda +100fps alıyordu rtx açık olduğunda da . Kart çıkmaya yakın darboğaz olacağı konusunda yoğun mesajlar gelirse el mahkum intelin kucağına düşüp parasını hak etmeyen işlemcilere tonla para bayılıcaz :( Yorumunuz için çok çok teşekkürler tekrardan 🙏
Fps önemli değil hocam birde kart şuan kimsenin elinde yok hocam nasıl test yapistir fake dir şuan cogu yerde fake videolar geziyor bile ama hocam intel kendini çok gelistirdi 10. Nesilde

Geri