Kuşbeyin
80+
- Reaksiyon skoru
- 8
Merhabalar dostlar , bütçem biraz değişken 15-18 arası ama 2k monitörde alacağım için 12-13 arası bir yerde kapatabilirsek benim için çok iyi olur 
Konuyu uzatmadan kafamda olan sistemi yazacağım ( TÜM ÖNERİLERE AÇIĞIM KASADAN SOĞUTUCULARA KADAR ... ) ;
Ekran Kartı > Nvdia RTX 3070 > 5000TL
İşlemci > Amd Ryzen 5 3600 > 1750TL
Soğutucu > Arctic Freezer 34 > 500TL
Anakart > Gigabyte B550 Aorus Pro > 1800TL
Ram > GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 > 700 TL
SSD > JD1024 1TB 3D Nand 2100MB-1700MB/sn NVMe M.2 PCI-E > 900 TL
Kasa + PSU > H500 ARGB 750W 80+ > 1700TL
Tek tek " Neden bunları terich ettiğimi " açıklalayım kısaca ; Ekran kartının bu fiyatta tutmamın sebebi referans kartı alacak olmam , marka kartlara olabildiğince yönelmekten kaçınacağım ( sorulursa açıklarım )
İşlemciyi 3600X seçmiştim ama biraz araştırma yaptığımda sadece soğutucuda belirgin bir fark olduğunu gördüm herhangi bir yayın vs yapmayacağım ara sıra render işlerim olacağı için işlemciyi o.c yapıp ( 4.0-4.2 Ghz stabil olması yeterli ) soğutucu ile yük altında 75C altında tutmayı hedefliyorum sadece ( 2k olacağı için çözünürlük çok bir sorun olacağını zannetmiyorum işlemcide )
Anakart ; Neden bu kadar pahalı bir anakartı seçtin diyeceksiniz
Hemen açıklıyorum : Çünkü Türkiyenin en sıcak yerlerinden birinde oturuyorum ve soğutması normalin üzerinde olması lazım ki anca ankara - eskişehir - istanbul vb yerlerde ki kullanıcaların değerlerini alabileğim ( biraz da geleceğe yatırım gibi ) Aynı bu sebepten ötürü de Kasayı hava akışı sağlam olan bir şey tercih etmek istedim . İleri ki zamanlarda da kasanın üst tarafında bulunan ızgaralara fazladan egzoz fanları takarak daha da iyileştirmeyi planlıyorum . SSD'yi ilk defa kullanacağım için - sata bile kullanamadım daha
- m2 den alıp olabildiğince ucuza kaçmak istedim ama şüphelerim var bazı arkadaşlar " eşekkten uzakdur , güvenilir olamayabiliyor bazen " dediler . Psu zaten kasayla beraber geliyor ve 750w +80 yeterli olacağını düşünüyorum .
Şimdiden okuyan ve yorum yazan herkese çok teşekkürler
Konuyu uzatmadan kafamda olan sistemi yazacağım ( TÜM ÖNERİLERE AÇIĞIM KASADAN SOĞUTUCULARA KADAR ... ) ;
Ekran Kartı > Nvdia RTX 3070 > 5000TL
İşlemci > Amd Ryzen 5 3600 > 1750TL
Soğutucu > Arctic Freezer 34 > 500TL
Anakart > Gigabyte B550 Aorus Pro > 1800TL
Ram > GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 > 700 TL
SSD > JD1024 1TB 3D Nand 2100MB-1700MB/sn NVMe M.2 PCI-E > 900 TL
Kasa + PSU > H500 ARGB 750W 80+ > 1700TL
Tek tek " Neden bunları terich ettiğimi " açıklalayım kısaca ; Ekran kartının bu fiyatta tutmamın sebebi referans kartı alacak olmam , marka kartlara olabildiğince yönelmekten kaçınacağım ( sorulursa açıklarım )
İşlemciyi 3600X seçmiştim ama biraz araştırma yaptığımda sadece soğutucuda belirgin bir fark olduğunu gördüm herhangi bir yayın vs yapmayacağım ara sıra render işlerim olacağı için işlemciyi o.c yapıp ( 4.0-4.2 Ghz stabil olması yeterli ) soğutucu ile yük altında 75C altında tutmayı hedefliyorum sadece ( 2k olacağı için çözünürlük çok bir sorun olacağını zannetmiyorum işlemcide )
Anakart ; Neden bu kadar pahalı bir anakartı seçtin diyeceksiniz
Şimdiden okuyan ve yorum yazan herkese çok teşekkürler