O zaman kafamı duvarlara vurma zamanı geldi, AMD driverlarını kaldırmadan eski 3070 ekran kartımı taktım eğer restart yemezsem sorun ekran kartında o halde...
sizin ekran kartı ile ilgili değil diye düşünüyorum boştayken de oluyormuş dediğim ayar işlemcinin öyle saçma saçma güç çekmesini önlüyordu deneyip dönüş...
Bios hiç ayar yapmadan, ve resetleyip, AIDA64 ile tüm sistemi diskler dahil stres testi yapın bakalım tekrar gidecek mi sistem, test sırasında yine bu ss...
O modelin elektriksel performansı yeterli olmalı bence başka bir sorun var sisteminde. Anakarttaki işlemci pinlerini bir kontrol et bakalım soğutucu çok...
Kanka öbür forumda da konu açtın sana dediler ki amd adrenalin üzerinden yapılan undervolt sorunlu, undervoltu kapat. Sende sanki sorun undervolt kaynaklı...
Test doğru, çok ağır bir test, ondan dolayı test edin ve 12v kanalını test edin istedim, 30 dakika yeter eğer sistem tekrar gitmezse, bir iki gün bu şekilde...
C-State Control'ü disable yaptım ama bilgisayarımın restart atacağı zaman belirsiz olduğu için test etmem biraz zaman alacak. Tekrar restart yersem size...
10 dakikayı aşkın test yapıyorum AIDA64'de ama o programı pek çözebilmiş değilim 12v değerleri sabit ilerliyor. Doğru testi yaptığımdan pek emin değilim...
Bilgisayarım restart attığında windows olay görüntüleyicide bu önemli bilgisini fark ettim. Belki de benim ana elektrik akımım dalgalıdır, yarın test için...
Kapatıp deniyorum.
1771890965
Yok, işlemcinin gücüyle alakalı hiç bir ayar yapmadım.
1771891151
Ona büyük ihtimalle yarın işten döndüğümde bakarım, umarım...