Bilgisayar kapalı iken her iki belleği yuvalarından çıkarıp tekini anakart kitapçığında belirtilen yuvaya takın ve bios ayarlarından varsayılanlara dönün. Bu şekilde bellek hızı varsayılan değerlere dönecektir. Daha sonra memtest ile test çalıştırın. Hata alsanızda almasanızda bu yazdıklarımı...
Hakem heyetleri geç dönüş yaparlar. Benim hakem heyeti işlerim 3-6 ay arası halloldu bu güne kadar. Ama her seferinde istediğim sonucu aldım. Hakem heyetinin cevabını bekleyin.
Tray işlemcilerden orijinal fan çıkmaz. Kafaya göre uygun bir fan koyarlar. Orijinal AMD fan koyacaklarını sanmıyorum. Ama burada arkadaş Box ürün alıyor. AMD neredeyse tüm Box ürünler ile fan veriyor. AMD'nin verdiği fanlar Intel'e göre oldukça iyidir. OverClock yapılmadığı müddetçe stok fan...
Ben gidip kuruyorum. Çalıştığını göstermeden teslim etmiyorum. Yıllar önce o hatayı bir kere yapmıştım. Bir forumdan Renault Trafic için Sıfır Çorum Kalorifer satmıştım. Adam ofise gelip almıştı. Bir kaç gün sonra çalışmıyor bu diye iade etmişti. Sonra denediğimde girişi yaktığını görmüştüm...
Letgo, Sahibinden, Facebook ne olursa. Bir de çevre var tabi. İnsanlar upgrade yaptırdıkları zaman eski parçaları çok ucuza bazende bedavaya alıp elimdeki parçalarla harmanlayıp sistemi kuruyorum. Sonrası ver ilanı letgo, facebook ya da instagram gibi yerlere. 1-2 günden fazla durmuyor sattığım...
Bursa'da bir bilgisayar şirketinde çalışıyorum. Piyasanın farkındayım. Ama bu şekilde ek gelir elde ediyorum. Elimde ürün tutmayı sevmiyorum. Her gün 1-2 saat ava çıkıyorum. Haftada 2-3 sistem düşürüyorum bu şekilde. Maaşa ek iyi oluyor. Mutlaka acil ihtiyaçtan satanlar oluyor.
1 ay kadar önce benzer özellikte bir bilgisayarı 2.el olarak ₺1.900,- den alıp aynı gün içinde ₺2.200,- den sattım.
Aldığım sistem şuydu.
AMD RYZEN 5 2600 6 Core 65W Wraith Stealth FAN AM4
GIGABYTE AB350M-D3V S/L/V DDR4 DVI PCI-EX AM4
CORSAIR 8Gbx1 DDR4 3000Mhz Gaming RAM
ASUS DUAL RX580-O4G...
Türkiye için tahminim şu olur. Kesinlikle Türkiye'de ABD'de ki kadar ucuz olmaz. Sonuçta ülkemiz sınırları içinde hizmet vereceklerse vergisini ödemek zorundalar. Piyasa yapıcı bu durumda yerel servis sağlayıcılarını düşünerek en az aynı seviyelere gelmesi için gerekli vergilendirmeyi...