Konudaki ürün için yorum yapmıyorum ama herhangi bir alışverişi black friday zamanına bırakmak çok makul gelmemeye başladı. tabii ki risk almak isteyen olacaktır saygı duyarım fakat bu fiyatlar duracak gibi görünmüyor.
Deepcool AK 400 soğutucu ve MX4 ile 5600 işlemciyi uzun süre kullandım.
Boşta 29-33 derece arası yük altında 65-70 arası değerlerde çalışıyordu. Düzgün bir 4 bakır borulu model ile ortalama bir termal macun yeterli.
9850 daha kaliteli bir silikona sahip diyebiliriz o.c performansı daha iyi olduğu için daha yüksek saat hızlarına çıkabiliyor. %5 lik bir performans farkı oluşturur diyelim. O paralar için değmez diye düşünüyorum zaten çözünürlük arttıkça tüm işlemciler yakın performans göstermeye başlıyor...
Yapay zeka tüm kaynakları tüketmeye tam gaz devam ediyor. Şuan donanım, çip, hammadde, insan istihdamı, siber güvenlik, doğal kaynaklar ve daha akla gelmeyen bir sürü şey bundan etkilendi bu işin sonu nereye varacak ?
5090 fiyatı artarsa peşinden gelenide arttırır. Orta halli bir basit sistem...
Madem böyle bir konu açıldı bende fikrimi söyleyeyim.
Acaba indirimde beklenilen bir donanım parçası varmı bulmak için; Uyarıcı jelli tırtıklı prezervatif, fıstık ezmesi, mayonez & ketçap veya Frenk üzümlü maden suyu konusuna maruz kalınmamalı.
Bu sıkıntı yaşandığında Windows olay görüntüleyiciye log düşüyordur oradan ilk tespit yapılabilir.
Açtığınızda menüde zaten sekmeleri göreceksiniz sistem kısmındaki ünlem işaretli hataların üzerini tıklayın açıklamayı paylaşın daha somut bir cevap alabilirsiniz.
Gold core Nzxt itopyada indirimde 5799 TL
https://www.itopya.com/nzxt-c850-850w-80-gold-core-pcie-51-atx-31-135mm-full-moduler-psu_u32049
Düz gold modelin kapasitör kalitesinin daha iyi olduğu söylenir hep core modele göre
Düz isterseniz Türk Telekom kampanyası ile idefix üzerinden yine...
Nasıl bir ses kalitesi arıyorsunuz bilmiyorum ama apartman dairesi için fazlası ile yeterli ses yüksekliği olup Hi-Fi kalitesine yakın diyebileceğim ses çıkışı olan bir ürün önerebilirim kendim de yaklaşık 9 aydır kullanıyorum alırken oldukça araştırdığım bir ürün.
https://amzn.eu/d/0fIBwfs1
9700X günümüzde X3D varyantlar ile yakın performans sergiliyor İşlemci upgrade kısımını sona bırakın Ekran kartı ve Psu önceliğiniz olsun. Ocak ayında CES fuarında ZEN 6 mimarili işlemcilerin tanıtılması bekleniyor zaten sisteminiz bunları destekleyecek soket değişmeyecek önünüz açık upgrade için.
Ürün optimize olmadan karar vermek zor olacaktır şuanki halinde evet görüntü muhteşem ama aynı zamanda bir fps kayıp bedelide mevcut. Özellikle 40 serisindeki tam sürümü görmeden yatırım yapmak biraz erken olur en azından kallavi 40 serisi süper modeller tercih edilmeyecekse.