Quaze isimli üyenin son içerikleri

1. Quaze

2 Bilgisayarı Llm Olarak Kullanmak?

"İnternetteki ücretsiz yaygın LLM leri sistemine bağlamaya çalışmak günlük hobiden öteye geçemiyor. Kök şirketler o kapıları kapatıyor, yakında tokenla bile haberleşemeyecek. Yine de kuracaksan inciğiyle cıncığıyla uğraşmayacağın Ollama kullanarak kendi bilgisayarına yasal ve açık kaynaklı...
  2. Quaze

Oyun oynadıktan sonra fanların hızı düşmüyor

Haklıymışsın kardeşim, sen yazmadan önce baktım. 4pinli fanlar PWM, 3pinli fanlar DC olarak ayarlanmalı diyor.
  3. Quaze

2 Bilgisayarı Llm Olarak Kullanmak?

Bu hevesler kağıt üstünde güzel görünüyor ama işin ucunda dönüp dolaşıp super agentlara mecbur kalıyoruz. Şahıs için fazlaca güçlü olan donanımlar, iş AI a geldiğinde karınca gibi kalıyor. Yine de uğraşmaya değecrk argümanların varsa; Donanım için yapabileceğin en iyi şey ya mac in ram...
  4. Quaze

Oyun oynadıktan sonra fanların hızı düşmüyor

Bios'ta fanların bazıları DC olarak ayarlı olabilir. DC olarak ayarlı olduğunda voltajı belirleyemediği için %100'de çalıştırıyor. Biosta fan ayarlarına gir, önce fanlar için all default yap tümünü sıfırlasın, sonra tümünü tek tek PWM olarak ayarla ayrıca Smart özelliği varsa aktif et. Sonra...
  5. Quaze

Sisteme Ne Gibi Parçalar Almalıyım

Sistemin 9070XT, RTX 5070 veya 5070TI çağırıyor. 30bin seviyesinde herhangi birini yakalarsan yapıştır derim. Ben 5070 aldım, acaba hata mı ettim dedim fakat herşeyiyle multi yeterli çıktı. RAM patriot 16x2 bende de aynı. BF6 takılıyorum, çok memnunum.
  6. Quaze

Cs2 Stutter Sorunu Yardım

MSI B650 (ve genel olarak AM5 platformu) anakartlarda anlık takılma, saliselik donma veya ses cızırtısı gibi stutter sorunları yaşayan birçok kullanıcı var. Bu durum genellikle doğrudan donanımın arızalı olmasından değil, AM5 platformunun doğasından ve bazı spesifik BIOS/sürücü ayarlarından...
  7. Quaze

Biostan Onboard Ekran kartını devredışı bırakıp ddtools ile driver ını kaldırıp ondan sonra aşağıda yazdıklarımı kontrol eder misin. latencymon u açıp start a basıp drivers sekmesine geç. oyunu 1 2 saat oyna, sorun yaşadığından emin olduktan sonra latencymon da ISR değerleri ve high execution...
  8. Quaze

Çözebildin mi merak ettim?
  9. Quaze

Bu Sisteme Rx9070xt mi Rtx 5070 mi Almalıyım ?

5070 veya 5060ti 16gb yeterli olur gibi. Geçen gün vatanda rx 9070xt sapphire nitro+ 27ye satıldı o fiyata kesinlikle değerdi
  10. Quaze

Aynı sorun bende de oluyor her formattan sonra özel ayar yapmam gerekiyor çözüyorum. Bende de MSI B650M Gaming Plus Wifi var. Araştırdım sanırım msi ın bu anakart serilerinde bu problem oluyormuş, chip üreticisinin o serisi sorunlu diyorlardı. Aynı işlemci aynı ram var. Biosta Hadware Monitörde...
  11. Quaze

Steam 100 Dolar Nasıl Değerlendirilir ?

Haziran 13 ü bekle Steam yaz indirimleri gelicek
  12. Quaze

Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 alınır mı?

ben de aynı işlemciye msi b650m gaming wifi kartla 2 patriot cl30 6000 2x16gb yaptım. biostan 6000 expo açtım sorunsuz kullanıyorum. O İşlemci için en uygun frekans 6000 yazıyor forumlarda.
  13. Quaze

🔥İndirim PCIE 4.0 Riser Kablo 🔥729₺

Yaşın kaç bilmiyorum, durduk yere böyle bir şey yazmanın bana bir faydası var mı sence kardeşim? Ben de almak için araştırdım, fakat ciddi sorunlar yaşayan yorumlar okudum ve buradaki arkadaşların aynı maduriyete düşmemesi için paylaştım, Oyunlarda ani performans düşüşleri olduğunu, pcie 3.0...
  14. Quaze

RX 9070XT aldım pişman olmalımıyım

Yeni bir sistem toplamışken eski windows kullanmak istemiceksin. Önce windows 11 kur, memnun kalırsan devam et. Windows 12 geliyor, windows xp gibi oturaklı olacağı söyleniyor. O gelene kadar idare.
  15. Quaze

RX 9070XT aldım pişman olmalımıyım

Afterburner ile fps düşmelerine %1 low fps e bakarsın Pixel bozulmalarını ben call of duty nin bir oyununda sisli bir sahnede yaşamıştım. Oyunlarda karşılaşırsın. FSR fln açmadan test et. Dpc latency zaten varsa hiç merak etme o seni bulur :D ses patlamaları oyuna girerken binbir türlü saçmalama...
Geri