gamerock modelleri emsallerine göre daha serin çalışır, kartın termal bakıma ihtiyacı var. termal padler neyse ama bir mx6 ile termal macunu yenilerseniz performans artar sıcaklık düşer. yanlışım olmasın o kartın 71 72 yi geçmiyor olması ve nispetende sessiz çalışması lazım.
1777500804
bana kart...
o ekran kartı 2k'ya ne kadar yeter bilemiyorum. ben 5950x bile kullandım fps oyunlarında 2-3 sene ancak götürür bence. yatırım yapılmaz bu parçalara ram krizi çıkmasa yüzüne bakan olmaz
1776512368
2k'da 5950x ve 4070ti süperli sistemimde pubg en düşük ayarlarda 80 fps gördüğümü bile...
ddr5 amd'ye paran yetmez ddr4 e geçmek mantıklı değil bence. 14400f b660 anakart ve elindeki 32gb ram ile güzel bir sistem ortaya çıkarırsın. ddr4 tarafında max 5700x falan alabilcen ki ıntelin 14. nesli f/p olarak daha mantıklı
1776512611
2. el kovalıyacaksın b560 mosfet sogutuculu bir anakart alacaksın. marka modele göre değişir. ayrıca xmp açmadıysan oda biraz farkeder. işlemci bazlı oyunlarda ve performans artsın diye grafik kalitesini kıstığın oyunlarda yük işlemciye bineceği için ekran kartı tarafında fazla bir şey olmaz...
senin anakartın işlemcinin tam performans sergilemesini engeller e ekran kartıda işlemciye kadar çalışır. senin anakartın 125'ı besleyebilcek bir anakart değil. ddr5 e geçmektense 16gb ram i sat 48 gb ram bi işine yaramaz zaten o parayada anakart al
ekran 1080p üstü ise işlemci değişimi o kadarda farketmez. fps oyunlarında kesin bir fark yaşaman gerekiyor.
1775215133
çokda doğru söylememişler, ben x3440 işlemci ile 2060 kullandım hikayeli ve ekran kartı bazlı çoğu oyunu tam performansı alamasamda iyi bir performansla oynamıştım
1775215288...
ısınan hava yükselir, üst tasrafta cam olduğu için ordaki radyatörün fanlarını ok yönünün tersine takarsanız daha iyi olur. alttaki 3 fan sadece emiş olsa yeter kalanları egzoz yapın.
Aynı frekans ve gecikme süresine sahip ramler genelde kolay kolay uyum sorunu yaşatmaz. 2400mhz düşük benim tavsiyem 3200mhz cl16 kite yükseltme yapmanız
msı'ın türkiyedeki anlaşmalı servisinin yorumlarına bakar çay demlerim, 65'i geçmedikten sonrasının çokta bi önemi yok hocam. o para bişey değil gibi gelebilir ama o paraya bi üst model işlemci, 500gb ssd, daha iyi psu yahut daha iyi anakart gibi şeyler alınabilir
https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc/5.html
msı pcb
https://www.techpowerup.com/review/zotac-geforce-rtx-5070-solid/3.html
aralarında tek fark birinde 9 faz var diğerinde 15, bu karta 30 faz da taksan silikon şansından öteye gidemez yapacağın oc. kaldıki...