Anladım, diğer oyunlarda böyle olmuyorsa o halde bu oyunlarda yaşadığınız durum normal. Nedeni bence bu oyunlar işlemci odaklı oyunlar ve tabii ekran kartını da kullanır bu oyunlar ama önemli nokta, sizin 1080p oynamanız. Dediğim gibi hocam 2k geçin rahat edersiniz. Ya da monitör parasına...
Eğer voltaj kısıtlama gibi bir olay yoksa galiba 1080p'de oynadığınız ve kartınızın çok güçlü olması sebebiyle sadece 90w kullanıyor o oyunda. Ancak başka bir AAA oyunda deneyebilirsiniz grafikler full iken kullanım normal mi onu test edin o konuda aklınızda bir şüphe kalmasın.
Arkadaşınızdan...
Ekran kartının gücü daha fazla kullanabilmesi için grafikleri artırmayı deneyebilirsin ama bu yapacağın şeyin fps'e pek bir etki edeceğini düşünmüyorum. Bi de test izlediğin kanallar 16x1 ram ile mi testi yapıyor? O oyun işlemci ve rami yoğun kullanan bir oyun, 16x1 ram olması fps'i biraz...
Bütçem 500 civarı bir de n11 den olmasına özen gösteriyorum çünkü 150tl kuponum var. Bu ikisi arasında kaldım hangisi iyidir? Başka önerileriniz varsa açığım.
Ana monitör olarak kullanıcam. Monitorumü satmıştım paraya sıkışık zamanlarımda. Valorant falanda oynuyorum 5ms üzermi bilemiyorum. Yani şimdi gamebooster 1ms ama kalitesi biraz şüpheli samsung da 5ms ama yorumlarında panelini övmüşler. Napacağımı bilmiyorum
Yani hepsi eninde sonunda pc'ye çıkıyor bana kalırsa gerek yok. Zaten ps5in perforrmansi da pc nizden daha kötü olur yani.
Gerçi ps5 kendi oyunlarını iyi kalitede ve optimizeli çıkarıyor ona bir şey diyemem.
Tam 3k fiyata monitör bulmam lazım. Şu iki model arasında kaldım varsa daha iyi bir monitör 3500 zorlayabilirim. Hoparlör, mousepad alıcağım için bütçem az maalesef. Benim için ms çok önemli değil zaten 100hz lik monitörde "1ms" olması benim için aman aman fark oluşturmayacaktır panele önem...