doğru dediniz hocam ddr5 lerde tek slot kullanım sorun olmuyordu aklıma geldi o zaman parayı ddr5 e geçirmek için bekleteyim en iyisi en kötü ssd alırım dayanamazsam artık
hocam şuan param yok zaten biriktirmek için soruyorumda 7500f e tamam diyelim tek slot 16gb ram kullanmak ne kadar problem olur? 2x8 yapmak istemiyorum alırsam çünkü. tek slot 16 yapıp ilerde 32 ye geçirmeyi düşünürüm birde a620 ler 4k falan sanırım sıfır fiyatları. 2k daha ekleyip b850m-k...
Hocam bunu düşündüm ama mantıksız geldi zaten zor para biriktiriyorken tek seferde verip sistemi ddr5 e geçirmek daha mantıklı gibi. çünkü şuanda ddr4 e bi 16gb ram daha alırsam sistem gene ddr4 kalacak. işlemci darboğazı yaşıyorum oyunlarda hala aynı soketi kullanan işlemci alsam bile gene eski...
1660 Super ekran kartımı 9060xt 16gb a yükselttim. performans açısından beni gerçekten tatmin etti. yazılımsal herhangi bir sorunda yaşamadım. fakat düşündüğüm kadarıyla kalan sistem parçalarım eski olduğu için beni zorluyor gibi 500gb ssd yetmediği için 1-2 AAA oyun yüklediğimde disk doluyor...
Hocam cyberpunk giriyor şuan hicbirsey degistirmedim durduk yere duzeldi çoğu şey hogwartsi denemedim tekrar ama olan darboğaz normal gibi duruyor. Yuzde 50 kullanım falan görüyor genelde
bios güncel değil
1786471421
yani bundan kaynaklımı fikrim yokta fps konusundada birşeyler ters gibi fsr performe modunda rt ultra ile 60 fps oynayabilmem gerekiyor ama 45lerde geziniyorum işlemci farkı baktığımda en fazla 5-6 oluyordu
hocam sorun başka birşeyde olabilir aslında afterburner açtım bakıyordum cyberpunk girdim ama arada bir drop yiyorum ve fps olması gerekenden düşük. işlemci kullanımı %98 falan ekran kartı kullanımı %70 lerde geziniyor 50-70 watt falan çekiyor normalde değil
1786471029
hocam bu şekilde
1786468427
açık değildi sanırım hocam bakarım tekrar
1786468504
Xmp kapali
1786468707
birde hocam bu uygulama log tutuyormu? çünkü oyuna girip pcl erroru alıyor olsam bile pc restartlamak zorunda kalıyorum gitmezmi sayaç