Aynı sorunu yaşadım. Aboneliği iptal etmeden önce son 6 ayda yaklaşık en az 2 günlük olacak şekilde 5 6 kere kesinti oldu. Son 30 günde ise sadece 7 gün internet kullanabildim. Sabah işteyken Superonline'a geçtim iş çıkışı gelip kurulumu yaptılar ve 1 ayı bitirecem hala bir kesinti yaşamadım...
Genelde hazır sistemlerde 9060xt ve 7800x3d çok kombolanan bir ikili değil. Bunları almayı düşünüyorsanız kendiniz parça parça almanız gerekebilir. Net fiyat söyleyemem ancak forumu takip ettiyseniz zaten indirim oldukça konusu açılan parçalar bunlar.
İki kart da son nesil kartlar ve ikisi de ileriye dönük. Ağırlıklı olarak rekabetçi oyunlar oynayacaksanız işlemciye ağırlık vermek mantıklı. 7800x3d + 9060xt veya 7500x3d + 9060xt mantıklı olur bu anlamda. Eğer hikayeli oyunlarda performansı ilerleyen zamanlarda sizi memnun etmezse o zaman...
Hocam şöyle ki: Eğer ağırlıklı olarak (%80 %90) cs, valo gibi oyunlar oynayacaksanız bu oyunları yüksek fps alabilmek için 2k'da oynamayacaksınız. Bundan dolayı işlemciye ağırlık vermeniz gerekiyor. Ancak mesajda 2k diye belirtince ben hikayeli oyunlar da oynayacaksınız diye yorumladım ve bundan...
Hocam bu bütçede en mantıklısı hazır sistem almak ancak şu anda hiç gözüme çarpan bir sistem olmadı. Bence 7500F+5070 kombosu veya 225f/245kf+5070 kombosu sizin işinizi rahatlıkla görür. Çok aceleniz yoksa forumu takip edin elbet uygun bir fırsat düşecektir.
İşlemci intel ancak anakart amd olmuş orada arkadaş bir yanlışlık yapmış. 225F, AMD tarafında 7500F ile rakip denebilir ancak 2k oyun oynayacaksanız işlemciden ziyade ekran kartı önemli. Büyük ihtimalle 2k'da 225f ve 7500f çok benzer sonuçlar alacaktır çünkü yapılan işin büyük çoğunluğu ekran...
kendim de 9060xt kullanıyorum birçok hikayeli oyunu sorunsuz 2k'da oynatıyor. Genel olarak da 5060ti 16gb'dan %3 5 daha düşük. Yazılım vs ile ilgileniyorsan Nvidia'a yönelmen daha mantıklı olur. Onun dışında oyun için gayet fp bir karttır. Dediğim gibi FPS oyunlarına ağırlık vereceksen bütçeni...
FPS ağırlıklı oynayacaksanız 7500f+5070 veya 7500f+9070xt kombolarındansa 7500x3d veya 7800x3d + 9060xt gibi bir sistem daha mantıklı olabilir. Tabii bütçenize göre söylüyorum.