Aga şöyle şimdi cuma gecesi indirimlerinden aldım iptal etsem bile taksitle aldığım için taksitle geri iade olucak bide şöyle yapsam gelince ramin arkasında...
Uyumlu hocam anakartınız pcie 3.0 rtx 2060 da 3.0
Pcie 4.0 ekran kartı da taksanız sorun olmaz sadece birazcık düşük performans alırsınız.
Sizin sisteminiz...
12700kf, 7500f'den daha iyi bir işlemci ama am5 platformu daha ileri yönelik isterseniz geçebilirsiniz ama bence biraz saçma olurdu.
7700xt, 4060ti'dan daha...
Ikinci elden 2k civarına i5 9400f al baya artar performansı. Istersen ek olarak m2 ssd de alabilirsin anakartın destekliyorsa. Daha fazla paran varsa hocam...
5700x3d'nin gecikmesi çok düşük yani fps oyunları için biçilmiş kaftan.
Sizin durumunuzda olsaydım 5700x3d daha iyi bence. 4 -5 yıl rahat oynatır 300fps...
Evet benimki pubg mobilde ısınıyor pro modeli de ısınır herhalde ama normal ılımış çay bardağına dokunma hissi, öyle yanıp alev çıkaracak kadar şekilde...
Benim anakartın işlemci takılı olan yerine yani kasanın dış tarafına elimi koyuyorum çok sıcak ekran kartı da yanıyor baya ama hiçbir sorun çıkarmadan...
Benim anakartım boşta 40 derecelerde h81. Bence iyi değerler sizinki.
Kule tipi soğutucunuz baya iyiymiş benim işlemci de 67 max gördü, ben de kule tipi...
Hocam 3600, 5500 ile eşdeğer performansta 5600'e yükseltmeye bence gerek yok. Sadece valorant odaklı yükseltme yapacaksanız 5700x3d iyi olur.
Eğer anakart...
Hayır tabii ki de o da çok iyi f/p konusunda. Bende redmi pad var oyun için o bile yetiyor. Ama ipad alarak daha uzun süreli kullanır ve daha stabil...
Hocam zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler şuanda ramin Cl değeri yüksek olduğu için dual yapmam ileride geliştirmeyi düşünüyorum düşük Cl değerli bir...