Acer 27" 144hz 2k monitörüm var, Donanım Arşivi'nde gördüm bu monitörü ve acaba 2. monitör yapsam mı diye düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Rampage diye önyargılı mı yaklaşmak lazım...
Bilgisayarı 2 sene önce satın alıp toplayıp kurduktan sonra kullanmaya başladığımdan beri bazen monitöre ekran gelmiyor, anakart üzerindeki uyarı ledlerinden BOOT ve DRAM ledleri yanıyordu. Bir süre sonra BOOT uyarı ledi kayboldu ve yerini yalnızca DRAM'e bıraktı. RAM'lerimde sanırım bir problem...
nvidia denetim nasasından 3d ayarlarının yönetilmesi kısmından belirli ayarlamalar yaptım ve sonucunda 144hz olan monitörüm 60hz'e düşüyor. tekrar 144hz yapabilmek için ayarları sıfırlayarak eski haline döndürmem gerekiyor Ayrıca bu ayarları zaten genelden yapmadım, yalnızca bir uygulama...
4070 kötü bir ekran kartı değil fakat bütçeye biraz daha eklerseniz çok daha memnun kalırsınız.
Evet 4070 Super'li sistem önerim var. Normalde bir-iki hafta önce çok güzel bir 4070s toplamıştım fakat fiyatlar çok değişkenlik gösterdiği için tekrar toplayacağım.
Bilgisayar alırken asla RAM'e...
Hocam laptopta kullanılan donanımlar için çok kısıtlı yer var. Küçülteceğiz diye performanstan aşırı derecede kısılıyor. Performansının, masaüstü bilgisayarlara göre çok düşük olmasına kıyasla, fiyatları da çok daha yüksek. Eğer işiniz için kesinlikle laptop gerekiyorsa size tavsiyem Mac almanız...
Selamlar hocam, bu sistemlerin hepsi (ikinci hariç) fiyat olarak birbirinden kötü. 4060'lı sistemler ₺20.000'den başlıyor zaten. Size tavsiyem 4070 değil de 4070 Super almanız yönünde olacaktır. Arada devasa bir performans farkı var. 4070 Super ekran kartı, 3090'dan çok daha iyi bir kart...