Manyetik switch bir klavye alıpta numpad aramak biraz tuhaf geliyor bana. Devlet memuru işinde değilseniz veya benzeri numpadin hiç bir işlevselliği yok. %75 alıp keyif yapabilirsiniz ki büyük ihtimalle oyun için istiyorsunuz. Ama illa da numpad alıcam diyorsanız 3 bağlantı özelliği ile...
bende de çok yapmaya başladıydı pc yenileyince düzeliyordu ama bazen bir çok kez yenileme yapmak gerekiyordu. Diski kullanmayı bıraktım ömrü bitti herhalde diye işletim sisteminin yüklü olduğu diski kullanıyorum şu an bir problem olmuyor
İkinci el fiyatlarını bilmiyorum ama zaten indirimlerde o fiyatlara 5070ti düşüyor. Biraz kazıkmış eğer fiyatlar öyleyse. İndirim bekleyip almak daha mantıklı olabilir ekran kartını. Psu kısmında 750w yerine aynı modelin 850w seçeneğini almanı tavsiye ederim. Psu daha sessiz ve serin çalışır...
Psu kasanın belkide en önemli parçalarından biri daha kaliteli bir şey almanı tavsiye ederim en kötü 850w civarı bilindik bir markadan. Ram için de ryzen x3d işlemci tercih ettiğin için ddr5 6000mhz cl30 özeliklerine sahip güzel bir ram alabilirsin. Fakat herhangi 6000+-400mhz civarı cl36 bir...
işletim sistemi oyun testlerine bakarsanız 900mb ram kullanan sistemde aynı performansı veriyor 7 gb ram kullanan win11 de. 1-2 fps oynar max ki değmez bence. Güvenlik updatelerini alan işletim sistemi ile devam et. Kasma sorunu büyük ihtimalle optimize olmadığı için göze öyle geliyordur.