Mystic Light adlı msi uygulamasında düzenleyemiyorum saydam bi ekran var en son ekran kartım turuncu yanıp sönmeye başladı aradan bir süre geçti bu sefer arka fan ile beraber ekran kartım aynı anda açık yeşil bi ışık verip sönmeye başladı şuandada yeşil ışık sorunu devam ediyor
Not : rgb si...
Arkadaşlar msi b550 gaming plus anakartım var fakat ne yaparsam yapayım işlemcimi overclock yapamadm videolar izledim ama sadece işlemci özelligini görebildim performans ayarlarını göremedim
Hocam RTX 3060 bu sistem için saçma olur rtx 4070 diyen arkadaşlar var bu bütçe tahminimce rtx 3070 e bile yeterli olabilir
1686226540
Rtx 3070 asus tuf gaming
Ryzen 5 5600x
Msi b550 gaming
Corsair vengeance 2x8 3600 mhz ram
Corsair 750w gold
Coolermaster masterliquid ml240l
Samsung 980 pro 1...
Hocam kazanç zarar durumu pek yok vatan genelde ürünleri %1-2 pahalıya satar mağazadan ve güvenli almak için tavsiyem orası olur 3-4 gün beklersiniz toplama yaparsanız ama eğerki vatanda varsa parçalar direkt yapar 3 saatte teslim ederler
Hocam ekran kartını verin kullanacaginiz gerisini bana...
Hocam watt hesaplayıcı sitelerden bakabilirsiniz ama muhtemelen 600-650 watt size yetecektir rtx 3060 ti sistemler şuanda 650 watt ve tavsiyem 2. Bir ram alın 8 gb şuanda çok iş yapmıyor psu konusunda 650 watt thermaltake veya fsp marka power supply size yetecektir
Dual channel gene olur 16+16 olarak değil direkt 48 gb olarak çalışır sonuçta ramlerin sadece gb değeri farklı burda
1686146541
Ayriyeten düşüş olmaz şuanda hicbir oyun 48 gb üstü ram kullanacağını zannetmiyorum render islemleri harici belleğinizi full seviyede kolay kolay kullanmazlar
Msi Gaming Plus öneririm anakart için
Rx 6800 Kullanırsanız daha iyi olur 2k oynayacak iseniz
Hocam bu değişir bazıları 650 watt yetersiz diyor bazıları 750 watt az geldi diyor tamamen isteğinize göre değişir ben şuanda 850 w kullanıyorum
360mm şart gibi duruyor 240mm de yeterli ama ilerde...
Hocam bir şey farketmez her psu nun kendine bir derdi var bazıları tüm özellikleri taşırken 2 3 gün içinde gidebilir psu dediğimiz olaylar genelde şans işidir FSP fiyat olarak gayet uygundur fakat genede nolur nolmaz akım korumalı priziniz olsun
Hocam bütçe dostu alıcaksınız zalman alpha 36 önerebilirim eğerki performans diyicekseniz Msi mag coreliquid p360 tam performansta çoğu modelide geçebiliyor eğerki gözünüz daha yükseklerdeyse arctic markalı 360mm tercih edebilirsiniz Arctic Liquid Freezer II
Hocam thermaltake önerilen markalardandır fsp bile bazen kendini bozabiliyor psu zaten şans işidir ama tavsiyem thermaltake bütçenizi zorlamıyorsa onu tercih edebilirsiniz
Hocam hdd zaten yavaşlatır M.2 ssd sisteminizi kurtarır harddisk zaten yeterli size depolama alanı lazım değil 128 gb m2 ssd bile sizi kurtarır sadece okuma yazma hızlarına dikkat edin