spitfire isimli üyenin son içerikleri

1. S

Bilgisayarımı kapatsam da steelseries mouseumun ışığı sönmüyor

BIOS'ta aşağıdaki üç ayardan birini bulup kapatın düzelir. PC kapalıyken bile USB girişleri güç vermeye devam ettiği için normal. Always on usb - devre dışı olacak USB charging - devre dışı ErP Ready - Aktif olacak.
  2. S

İPhone 13 ten hangi iPhone a geçmek mantıklı?

Yurtdışı telefon bir süre kullandım, 4 ay boyunca iki telefon taşımak insanlara sözde kolay gibi geliyor fakat ben evden çalışmama rağmen biraz fiyasko iş. Ama geçilecekse en azından AI destekli bir modele geçmekte fayda var. 16 Pro, 17 vb gibi. 16’nın altındaki modellerde bir yenilik yok...
  3. S

İPhone 13 ten hangi iPhone a geçmek mantıklı?

4GB RAM kaynaklı multitaskta sorun yaşamıyorsanız güncellemeye gerek yok iPhone 13 devam. Yaşıyorsanız da telefondan bir şikayetiniz yok gördüğüm kadarıyla 4-5K koyup ikinci el iPhone 14’e geçersiniz. Donanım olarak 16e f/p fakat tipinden dolayı çoğu kişi tercih etmiyor ben dahil. Yine de o...
  4. S

Galaxy S24 - S24 Fe - S25 Fe arasındayım sizce S25 Fe değer mi ?

S24 'te snapdragon yok o da exynos yurtdışı değilse eğer. Ben boyut kaynaklı S24 'ü tercih ederdim. FE'lerin ekranı çok büyük ve kalitesi biraz daha düşük. Pil konusunda FE modelleri daha iyi fakat zaten iPhone 13'ten geçtiğin için S24 'ün pil performansı çok yabancı gelmeyecektir.
  5. S

Öneri Ghost of tsushima vs assasins creed shadows

AC serisinin büyük bir severi olarak canımın çekmediği iki tane AC oyunu var birisi Syndicate diğeri de Shadows. Tsushima ise bence efsane bir oyun, bitirici vuruşlar da dahil dövüş sistemi gerçekten çok iyi ve estetik. İstediğinde gizli, istediğinde savaş makinası gibi takılabiliyorsun...
  6. S

Elimdeki hdd ler durumları nasıl ?

Bad sector testi yaparsanız daha iyi olur HDD'lerde. WD10EZEX çok iyi model bu arada hala WD'nin en iyi ürünlerinden biri. Yeni eve geçip ayrı bir PC odası yapınca ben de sisteme HDD'leri dahil edicem artık SSD'e para yetişmiyor bir tane oyun olmuş 200 GB
  7. S

S24+ vs s25fe aradaki fiyat farkına değer mi?

Aradaki farka her türlü değer fakat daha 5 gün önce 38-39K civarına satılıyordu. Bir süre bekleyip o fiyata inince almak gerek. Bu arada S24 serisinin ikinci elde piyasası fena yere çakıldı. 27-28 civarına bile 12-13 ay garantili S24 Plus'lar bulunabiliyor. Telefon alacak olsam sıfır almazdım.
  8. S

Öneri S25 Ultra için şarj aleti önerisi

Bunu hem S24 Ultra'da kullandım 2 sene hem de iPhone 15'te kullanıyorum. SFC 2.0 desteği var, PD desteği olduğu için notebook dahi şarj ediyor. Anker, Ugreen ne kadar kabul edilebilir marka olsalar da bu modelin karşısında şansları yok...
  9. S

Öneri S25FE ALINIR MI

16e veya ikinci el S25 veya 44-45 civarına S24 Ultra bile olabilir. İlla sıfır olması gerekirse S24 mantıklı, fiyatı da uygun. Hem ip15 hem s24 ultra kullanmış biri olarak, 44-45 'e çıkabileceksem s24 ultra'yı alırım arkama bakmam. Boyut ve ağırlık haricinde şikayet edilebilecek hiçbir şeyi...
  10. S

IPhone 16e mi iPhone 15 mi

Geniş açı kamera çok mühimse ve arka tasarım önemliyse 15, haricinde 16e her konuda daha iyi. Ben sırf tasarım için 15 tercih etmiştim yoksa 16e çok F/P
  11. S

Alt Tab atınca kapanıyor

O halde kapandıktan sonra sistemi açtığınız gibi event viewer / olay görüntüleyici 'yi açıp Windows Günlükleri > Sistem altındaki hatalara bakılması lazım. Anca oradan bir şey çıkarabiliriz.
  12. S

Alt Tab atınca kapanıyor

60Hz 'e sabitlemiyor öyle bir şey yok. Fullscreen kullanımda çok fazla Alt Tab'da çökmeler olduğu için kenarlıksız pencereli kullanmanız lazım eğer çok Alt Tab atıyorsanız. Ana konudaki mesaja tekrar gelelim. Cihaz tamamen kapanıyor mu? Yoksa siyah ekranda kalıyor fakat kasa çalışmaya devam mı...
  13. S

Alt Tab atınca kapanıyor

NZXT C750 model bu tek PCI-E kablolu modele bu tarz ekran kartını emanet etmek çok mantıklı değil. Yine de her oyunda sorun yapmaması lazım. Mesela CS2, Valorant tarzı GPU kullanımının az olduğu oyunlarda Alt Tab yaptığında sorun oluyor mu? Veya oyunların ekran modunu tam ekran yerine...
  14. S

Seri yardim lutden nfts mi fat32 mi secmeliyim

rufus'un ayarlarına elleşme, fat32 doğrudur ve normaldir usb diskler için.
  15. S

Sizce Hangisi? Yd Oppo FindX9 pro/ S25 Ultra / Xiaomi 17 Pro

Bir daha yurt dışı telefon fantezisine bulaşacak olsam Xiaomi 17 Pro Max için bulaşırdım arka ekran ve tasarımı için. Oppo 'ya para vermem, tasarım berbat, "ben dandik bir android'im" diye bağırıyor. Samsung 'da kayıtlar çok sıkıntı, son 2 senedir açılmadı neredeyse. Kısa süreli açılsa da...
Geri