Sonuç olarak bunu alınca DDR5 RAMe 20K vermiyoruz o da almak için tek başına yeterli bir sebep. Şuan sıfırdan LGA 1700 sistem topluyorum DDR5 alma seçeneği bizim de aklımıza geliyor ama fiyatları mantıklı seviyelerde değil, işlemci isterse bedava olsun RAM fiyatı kurtarmıyor.
Parça soranlar genelde bir hata yaparsan bedeli ne olur diye düşünüyor sanırım, çünkü parçalara göre montaj çok farklı olmuyor sıvı soğutma varsa o ek bir zorluk ekler en fazla.
Halledersin ama doğru olduğundan emin olmadığın bir şeyi yapmaya zorlama, mesela bir kablo bir sokete girmiyorsa dön tekrar araştır bazıları soketi kırana kadar bastırmaya çalışıyor 😀
Kişiye göre değişir, bana kolay geliyor süreç uzun ama yapmakta zorlanmıyorum yani. Ancak bazıları çok kolay diye işe girişip saçma sapan hatalar yapıp parçaları bozuyorlar, işlemciyi sokete ters takanı görmüştüm öyle diyim 😀
Nvidia son yıllarda ekran kartı denen cihazı geliştiren tek aktör sayılır, adamlar al sana 1000 tane daha çekirdek al bunun bitini fazla yaptık al buna daha fazla VRAM diyip yeni nesil kartları yapıştırıp geçse kimse yine karşısında duramaz şu piyasada ama adamlar yine de ekran kartlarını...
Turbo kapalı olursa çok kaybın olur, Biostan 65W PL koy işlemciye öyle kullan hiçbir sorun olmaz.
Hatta senin anakartın VRM leri iyi büyük ihtimalle 80W versen onu da rahat kaldırır.
Kontrol ettiğim kadarıyla fiyatları 6K bandına çıkmış şuan ama Epsonun tanklı yazıcıları iyidir o konuda. Binlerce kağıt bastım kendisiyle, sadece bittikçe mürekkep tanklarını doldurdum (baya baskı yapıyor tank bitene kadar ve mürekkep ucuz bence) bir de binlerce baskıdan sonra dolduğu için bir...
Hız önemliyse tek renk bir lazer yazıcı alın hangi model iyi onlardan bilmiyorum. Renkli basım için hızdan biraz feragat ederiz derseniz de Epson tanklı yazıcı modellerine bakın o bütçede birkaç serisi vardı ömür olarak üzmez.