Pro bayadır yenilenmedi nedense, bende M1 Pro var hala M5 Pro ile işlemci hariç her şey aynı gibi. Apple için bariz bir yenilik şart bence artık, sırf işlemci M1 yerine M5 olacak diye aynı laptopu almak mantıklı gelmiyor 😀
Anakartı çıplak değil, bahsedilen işlemci ortalama oyun güç tüketimi 80-100W civarı olan 9800X3D ise de onu gayet rahat kaldırır bu anakart. Dediğin sorunların çıkması için o anakartla R9 kullanması lazım.
Bence 5700XT daha iyi, ikisini de kullandım 6600 daha çok sorun çıkardı bana.
1771627391
Güç tüketimi benzerdi benim kullandığım kartlarda. Zaten iki seri de 7nm, sadece satış konusu doğru olabilir 5700XT ikinci elde daha ucuza gidiyor genelde.
İ9 9900K almayı düşünüyordum burada çok önermediler ben de fiyatı düşer falan herhalde diye bekledim sorduğumda 10K olan fiyatı şuan 15K olmuş çok hızlı artıyor ne yapmam gerek daha artar mı hemen alayım mı yoksa yine de düşmesini biraz daha bekleyim mi?
Doğru demişler arka camı kırık cihaza işlem yapmak pek doğru değil. Gözle görülmeyecek cam kırıkları bataryaya zarar verebiliyor.
1771624709
Muadil pilin uzun ömürlü olduğunu görmedim maks 1 sene sonra kötüleşiyorlar. Orijinal de duruma göre çok da iyi olmayabiliyor ama değiştirsem orijinal...
Kişiden kişiye değişir bu, ikinci el alım için konuşursak bence basit değil ilan araştırması konuşması eksperi noteri falan ama bu işi hobi olarak yapan çok var onu da biliyorum. Bunu bir uğraş olarak görmüyorlar boş vakit aktiviteleri o oluyor bundan keyif alıyorlar.
Ben 10 yıl bile kullanırım bunu sağlam parçalar da 128GB RAM gerektirecek ne iş yapılıyor sistemde? O kadar ağır işler varsa yetmeyebilir bir şey diyemem.