Bios update de yapamadım ki failed verdi. İlk kez bu markayı kullanıyorum kötü değil ama bious update de güncellemeyi yapmadı nedense. Bu arada hocam sizde de aynı soğutucu var, fan eğrisi için öneriniz var mı? fazla sesli çalışmasın istiyorum ama işlemciyi de ısıtmasın. 9700x var işlemci.
Ayrıca VRM portunda 4 pin yuvası var ama 2 tanesi dolu gibi taktığım yer 4 pinli bunda sıkıntı yoktur diye düşünüyorum ama durum bu arkadaşlar.
1760645229
hocam o zaman hepsi sabit çalışıyor ayrı ayrı ayarlama yapamıyorum.
Arkadaşlar merhaba, yeni sistem topladım, sıvı soğutucu belirttiğim model. VRM yazan kabloyu CPU-FAN1, Pump yazanı IO PUM, Fan yazanı CHE-FAN portuna taktım.
Pompa ve diğer radyatör fanları çalışıyor fakat pompa üzerinde olan küçük fan anakartta 0 rpm gözüküyor.
Anakart: Colorful b650a gha...
Yok değilim zaten o yüzden kararsız kaldım, 2-4K da FPS farkı ciddi anlamda yok belki gecikme süresinde öndedir önbellekten dolayı
1760207138
9700X aldım benim için daha doğru olduğunu düşündüm, yazan herkese teşekkür ederim. Single core ve multi core performansları daha iyi gündelik işlemler...
Kartı aldım hocam 9070 ile xt arasında da baktım 10 fps falan anca fark vardı +5-6k vermeye gerek yok dedim. İşlmeci iş tarafını da etkilediği için kararsız kaldım sadece.
1760191401
Doğru diyorsun hocam, ben Youtuba da ki testlere anlam veremiyorum sadece, şimdi tekrar videolara baktım da...
Bu testlere anlam veremiyorum, yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. 7 9700x çoklu ve tekli çekirdek performansı daha iyi çıkıyor günlük kullanım + program vs daha hızlı çalışacaktır diye düşünüyorum. 2K çözünürlükte baktığım zaman bazı yerlerde ciddi fark var bazı yerlerde neredeyse...
Anladım hocam teşekkür ederim, taksitli almayı düşünüyorum taksitli alırsam da 2 veya 3 bin fiyat farkı vereceğim sizce buna değer mi? Full 2k da kullanacağım bu arada, CS Valo gibi oyunlarla da işim yok.
Hocam elimde soğutucu olarak Arctic liquid freezer iii pro 360mm var.
1760189384
Hocam 2k da fark ediyor mu o kadar? Bazı testleri izledim kimisinde ediyor kimisinde etmiyor bu iki işlemci, hangisi doğru anlamadım.
1760189694
Bu arada ben 105 W açık değerlere baktım.
baya kararsızım hocam arada ki fark 2300 lira gibi bir şey, bilmiyorum 3D çok övüldü. Bazı yerlere bakıyorum arada baya fark va fps konusunda bazı yerlere bakıyorum 3-5 fps fark var. 2K için de geçerli bu arada hangi teste inanıcaz belli değil. 13 verdikten sonra 15 de verir insan diyor bazen...
Arkadaşlar merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartı belirttiğim gibi RX 9070, 2k oynayacağım ve valorant, cs tarzı oyunlar oynamıyorum. Genelde AAA oyunlar veya en fazla hunt showdown, warzone gibi FPS oynuyorum ama %70 AAA oyunlar.
Ayrıca yazılımla da ilgileniyorum. Sizce hangi...
Arkadaşlar merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartı belirttiğim gibi RX 9070, 2k oynayacağım ve valorant, cs tarzı oyunlar oynamıyorum. Genelde AAA oyunlar veya en fazla hunt showdown, warzone gibi FPS oynuyorum ama %70 AAA oyunlar. Ayrıca yazılımla da ilgileniyorum. Sizce hangi...