Kurcalar öğrenirim o sıkıntı değil. Mint ve ubuntunun ne farkı var kullanım açısından? Gnome veya farklı DE kuracağım her türlü kendi zevkime göre onun dışında mint ile düz ubuntu ne kadar fark ediyor?
gnome'un şaşalı masaüstünü denemek istiyorum videolarda falan gördüm özellikleri falan da hoşuma gitti kubuntu veya mintte aynı DE'yi kursam ne değişir ki? hepsi ubuntu tabanlı değil mi?
Sadece denemk için dual boot ile linux kuracağım laptopa biraz hevesim var farklı bir şey olduğu için denemek istiyorum. Popos kurmuştum birkaç ay önce 1 hafta falan çok az kullandım sıkılıp sildim. Şimdi tekrar denemek istiyorum gnome masaüstleri çok estetik güzel hoş duruyor özelleştirme...
Touchpadi olan bir şey lazım bana ve küçük olması lazım zaten kılıflı istemiyorum ama istediğim gibi fazla seçenek yok olanlar da bilinmedik markalar amazonda falan çin malı çok var ama hangisi iyi hangisi kötü bilemiyorum
İpad 9'um var, bazı derslerde laptop lazım oluyor benim laptop ağır olduğu için ipadi götüreyim diyorum matlabdan falan kod yazarken ekrandaki klavyeyyle yazmak zulüm. Bana touchpadi güzel çalışan tuşlarının basımı dandik olmayan bluetooth klavye lazım. Kılıf olmasa daha iyi olur evde...
hangi programlarla ve motorla yapıyorsunuz stability matrixde juggernaut ile deneme yapıyorum animasyon karakteri gibi çıkıyor lora eğitmiştim alakasız bir şey çıkardı loradan.
bekleme konusunda beklerim gerçekçi düzgün fotoğraflar için fotoğraf başına 5 dk falan bile beklemeye razıyım, video yapmayı hiç denemeyeceğim daha önce denemiştim çok kısa düşük çözünürlüklü şeyde 20dk falan beklemiştim, sadece resim üretmek istiyorum
Stable diffusion ile yapay zeka resim üretmeye başlamak istiyorum ai influencer falan oluşturmayı düşünüyorum, bu işlere yeni girdim çok fazla bilgim henüz SDXL ile galiba ai resim üretimi iyiymiş. LoRA eğitmek için google colab galiba ücretsizmiş gemini google colab ile eğitmemi tavsiye etti...
Güncelleme: Kahve değirmeneni aldım blender mantığında çalışanlardan değil düzgün bir değirmen aldım. Kurukahveci Mehmet Efendi Caffe Espresso - Mor Paket (Blend No: 3) aldım denemek için french pressle demliyorum. Hoşuma gitti kahve güzel acılık olarak falan ama biraz daha yoğun birşeyler...
H265 ve AV1 codecleri hakkında bilgisi olanlardan detaylarını dinlemek isterim. Bu codecleri kullananlar hangisini ne durumda tavsiye eder? Video depolayan biriyim 1080p normal videoalr da 4k videoalr da 8k VR videolar dahi depolayacağım bu yüzden detaylı oalrak hangisi hangi durumda işime yarar...
20gb 300tl nerde var söyleyin hemen geçeyim 5gb 300tl çıkarıyor şuan. turktelekom ve turkcell ikiside numara taşımada 10gb civarı interneti 250-300tl arasında veriyor
tam olarak nasıl oldu süreç? kontörlü olarak başka numaraya geçip servis geldiğinde direk turkcellde numara taşıma kampanyası olan tarifeye mi geçtiniz?
1772731260
fiyatlar yakın hatta turkcell biraz daha ucuz bile diyebilirim, turktelekom turkcelle göre az da olsa yavaş o yüzden turkcellden...
Ben şuan turkcell kullanıyorum ve 5 güne kontrat bitiyor, yenileme için güzel fırsat sunmuyor ve pahalıdan sunuyor. Farklı operatöre numara taşıma yapsam kontörlü hat sonra tekrar turkcelle gidip numara taşıma kampanyalı tarifelerden yapabilir miyim? Bu olmuyorsa Turk telekom önerir misiniz...