Fiber dönüşüm ve bağlantılar eski sisteme göre biraz meşakkatli kutu geldi hemen bağlansın maalesef olmuyor
İş yükü ve süresi eskisine göre uzun sürüyor buda süreci uzatıyor
Şuan Türkiye geneli fibere dönüşüm var bina eski veye yeni fark etmez yeni bina iç tesisat eski bina yüzeysel gider
Genel de aktiflik Sokak bazında olur yani sokak komple fibere dönüştürülür ve müsaitlik durumuma göre aktif edilir
Öyle bir şey değil iş sadece kutu ile bitmiyor bunun cihaz stokları bina içi tesisat çekimi vs bir çok kalemi var bazen kutu aktif olsa bile müşteri hizmetleri göremiyo bile
İyi akşamlar dostum o sarı kablolar dediğin gibi fiber kablo daire içine Ont cihazı ile sonlandırma yapılıcak ve o Ont cihazından modeme ethernet kablosu ile bağlantılı yapılıcak bina yeni ise genelde kutu koyulur ekiplerin gelip kutu yok olarak alt yapı birimine yönlendirmesi gerekiyor bunun...
İyi akşamlar dostum fiber kabloda ek olur lakin bu sinyal - d değerini yükselteceği tercih edilmez
Yapman gereken ekipler geldiğinde sigorta kutusunun bulunduğu kısıma Ont dediğimiz fiber sonlandırma cihazını koyacaktır (cihaz için priz gerekli güç kaynağı için) ve o cihazdan ethernet kablosu...
İyi akşamlar dostum kablonun uç bağlantı noktalarını yenile (oksitlenme, kararma vs varsa) aynı sorun devam ederse sinyali kablonun diğer yedek renklerinden kullan
Bak birde o var insanları Türktelekom diye arayıp diğer operatörlerin satış yapma sorunu adam bir bakıyor türktelekom değil millenicom almışım diyor bu durum çok sık oluyor
Türk telekom pahalı olması sebebi tekelleşmemek o yüzde diğer firmalardan yüksek fiyat vermek zorunda.
Diğer operatörlerde teknik ekip yakında tamamen kalkacaktır çünkü Türk Telekom türkiye geneli fibere geçiş var diğer ıss operatörlere de hizmet veriyor
Kanka o fiber değil hiper oluyor bired boşa çok para verme türkiyede max. hız 100 mps letgodan 2.el vdsl bir modem al zyxel veya tplink kullan ayrıca türkiye geneli fibere dönüş var alt yapı değişiyor tt daire içine kadar fiber kablo çekimi yapıp modem kiralıyor