Şuan mesela 2. el 4070ti veya üstünü kovalamayı düşünüyorum. Evet az fps alacağım ama en azından fps alacağım kafam ağrımayacak diye ümit ediyorum. Bazıları var hiçbir bilgisi vs olmadan takıp kullanıyor bazıları var ben mesela iyi kötü bir konuda fikrim var araştırıyorum ediyorum yok olmuyor...
Benim hynix kartların sorunlu olduğu teorisi sanırım çöktü hahaha
Bu arada siz kartı aldığınızda içinden stafor köpük çıktı mı, arka plaka ile soğutucu ızgaralar arasında. Pulse modellerinin bazılarında oluyormuş, benim 2 kartta da çıkmamıştı. İlk başta olmadığı için blokta eğilme oluyormuş...
İşlemci yi prime 95 ile test ettim, ramlerin expo halini testmem95 ryzen3d.cfg ile test ettim. Zaten benchmark vs değeri normal. Daha başka ne yapabilirim açıkcası emin değilim. Yani sistem stabil mi değil mi başka ne yapabilirim bilmiyorum. Zaten dediğimgibi hiç OC falan da yapmadığım için bir...
Evet konuda da dediğim gibi. Aynı oyun aynı kart aynı driver aynı OS oynayan çatur çutur sorunsuz oynuyor. Zaten ben o yüzden diyorum acaba bewn mi bir yeri atladım veya benim başka donanımda sorun var. Tüm 9070 xt ler veya driver oyun hatası olsa tek ben değil herkesin başına gelirdi mantık...
Ben hiç kurcalamadım. Yani kartı aldım taktım kullandım (kullanamadım hahahah). Herhangi bir OC UV deneyimim olmadı çünkü default halinde bile çalışmadı ki düzgün.
Ben her zaman hep performansı ön planda tuttum. kendi kendime dedim 33 e 9070xt alırım 45 e 5070ti yerine. Hatta çevremede 9070 xt çok makul tam fiyat performans ürünü olduğun söylüyordum. Konuda da dediğim gibi hayatımda hiç nvidia kullanmadım belki daha sorunludur ama genel pazar payı olarak...
Hem AMD hem DICE sorunlu, tembel. Hadi AMD zaten driver konusunda adı çıkmış firma yani yavaşlar lakin DICE sanırısın indie firma gibi ağırdan alıyor.
Bu arada 7000 serisine FSR 4 getiren güncellemenin Win 10 da düzgün çalışmadığı için tüm reddit amd sayfasının sayan sövenler ile dolu olduğunu...
https://forum.donanimarsivi.com/konu/2-kere-sapphire-pulse-9070-xt-alip-2-kere-iade-etme-deneyimim.1239609/ Konuyu açtım bakalım benzer tecrübe yaşayan veya varsa benim hatamın ne olduğunu söyleyecek var mı. Akıl akıldan üstündür belki ben bir yeri atladım, gözden kaçırdım...
1782405463
Kendi...
Öncelikle konuyu açma amacım genel bir bilgi edinme ve eğer benzer tecrübe yaşayıp bu sorunları çözebilen varsa onların çözümleri ile ileride sorun yaşayan olur ve bu konuya denk gelenlere faydası olması. Zaten ben bu saatten sonra herhangi bir işlem vs yapamam.
Son 2 haftada (10 Haziran 2026...
Benim soğutma gibi hiçbir sorunum yoktu. Ki zaten çokta kafaya takmam. Furmark testinde bile 55 derece ulaşmıyordu ve neredeyse hiç sesi yoktu kartın hatta ilk taktığımda acba mı diyerek fanların dönüp dönmediğini bile kontrol etmişliğim var... Ama evet hynix vramler 90 da falan çalışıyordu...
Son 2 haftada iki kere 9070xt alıp iade etmiş biri olarak söylüyorum ki 2011 den amd kullanan birisiyim. Sanırım bir daha amd almam.
İlk 9070 xt bf6 da devamlı crash yiyordu bazen 3 dkk da bazen 15 dkk da ama her türlü crash yiyordum.
İade edip 2. bir 9070xt aldım. Bu kartta ise crash sorunu...