Hocam sabah başka ram ile denedim açıldı windowsa girmeden kapattım kendi ramimle de başka anakartta çalıştı ne hikmetse kendi kasamda bütün parçalar birleşince çalışmıyor.
1774631235
Şimdi tekrar komple sistemi söküp taktım, bios pilini söküp taktım Core Biosa girebildim fakat sonrası kurtarma...
Kafayı sıyıracağım PSU da geldi onu da takıp denedim. Bütün parçaları tek tek farklı anakartta denedim , kendi anakartımda farklı parçalar dahi çalıştı ama kendi kasamda birleştirince yine çalışmıyor illet. Son çare önerebileceğiniz bir tamirci var mı?
(O kadar fazla reset , bios pili sökme...
Sabah yeni aldığım ekran kartını taktım sonra bütün sürücüleri ve Windows sürücülerini baştan kurdum akşamı biosu da güncellemek istedim ve bahsi geçen sürümü flasha yazıp güncelledim.
Anakartı servise gönderdim geri geldiğinde de aynı sorunu yaşadım. Anakart her bir parçayı sorunsuz görüyor ama bu yazdığım sorunlar hâlâ devam ediyor. Ram , ssd , işlemci her birini kendi imkanlarımca kontrol ettirdim ama bir tek psu kaldı onu da yarın test edeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yapay zekaya çizdirdim benimki biraz daha minimal olacak. Bayram paralarını bu kasayla sıvı soğutmaya gömmek de pek mantıklı gelmiyor ama çok da güzel gözüküyor
Bu seçenek daha makul geliyor ama biraz göz yoruyor o yüzden ikinci daha güzel hissettirdi.
Elimde 3 adet Thermalright CL12S-W ve Thermaltake S200TG(white) nin fanları var. Bir de 360 mm sıvı soğutucu da kullanıp 10 fanlı bir hale getiricem. Yalnız kasada anakart hariç her şey beyaz olacak sıvı soğutmayı da beyaz alıp(ya da siyah alıp rgb renk olarak tamamen beyaza yakın renkler tercih...
Amazon indiriminde 18 den rx 9060 xt 16 gb almadım gittim 20 ye beyaz dual aldım. Şimdi 30 a 9070 xt ve böyle ekran kartları indirime giriyor harbiden bende sorun var sanırım yılbaşından beri bakıyorum bir türlü denkleştiremiyorum ya para ya taksit tutmuyor.
Sistemim;
R5 7600X
Sapphire B650M-E
Asus Dual (White) RX 9060 XT 16 GB
Transcend Jetram 32 GB 4800MT CL40 ( Biliyorum değerleri çok kötü ve XMP desteği yok ama 2025 Mart'ta 2000 TL'ye almıştım)
Crucial P3 Plus 1TB
Thermaltake TR2S 650W 80+
27 Ocak 2026 tarihinde almıştım r5 7600x ile ekran...