TRON66 isimli üyenin son içerikleri

1. T

Bilgisayar Çöktüp Kendiliğnden Yeniden Başlatıyor

bilgisayar ısınıyor olabilir ısılar normal mi bi kontrol edin bu arada
  2. T

Oyun ayarları ile ilgili bir bilgim yok maalesef. Bazı oyunlar oyun içinde yaptığınız ayarları yedeklemenize izin verir ( war thunder oyunu mesela ) öyle bir yedek aldıysanız onu geri yükleyerek ayarlarınızı geri getirebilirsiniz ama genelde klavye ayarları filan oluyor yedek olarak grafik...
  3. T

bunlarda işe yaramazsa sürücüleri tek tek güncelleyin olmadı ram hızını bios dan düşürün 3200 se daha düşük hıza çekin bakın hatta tek ramle deneyin şimdilik bunları önerebilirim. Bu arada ssd lerin sağlık durumlarını kontrol edin
  4. T

önce windows dosyalarının doğru olup olmadığı tespit edilip sonrasında en son sfc /scannow çalıştırmak daha mantıklı zira bozuksa sfc /scannow komutu bozuk dosya ile windowsu onarmaya çalışır önce eldeki dosyalar doğrumu onun için ilk üç komutu çalıştırın sonrasında en son sfc /scannow yaparsınız
  5. T

süper hızlı ilerlemişsin ben yazana kadar hatayı buldunuz bunu incelemek lazım hata ntkrlnmp.exe hatası 1783451043 windows dosyaları bozulmuş olabilir veya sürücü veya windows update olayı tam bir şeyi göstermiyor maalesef ama önce şununla başlayabilirsin windows un dosya bütünlüğünü doğrula...
  6. T

"KERNEL hatası" tek başına çok genel bir ifadedir. Tek başına belirli bir arızayı işaret etmez. Çoğu durumda minidump veya memory dump dosyası incelenmeden kesin neden söylenemez. Kernel, Windows'un çekirdeğidir. Donanım, sürücüler ve sistemin en temel bileşenlerini yönetir. Mavi ekranlarda...
  7. T

microsoft store da yine microsoft un yazılımı olan windbg uygulamasını kurup o dump dosyasını incelemeniz gerek. Biraz zor bir iş ama çoğu zaman işe yarayan bir yöntem. Youtube da dump dosyası nasıl incelenir anlatan güzel videolar var üstelik Türkçe. Biraz zaman alabilir ama ben mavi ekran...
  8. T

Son 1-2 ay içindeki hangi sürüm hatırlamıyorum bir nvidia yani ekran kartı sürücülerinden biri sorunluydu yanlış hatırlamıyorsam. Gpu kendini sıfırlıyor sıfırlarken 1-2 sn kararır sonra masa üstü gelir ama bazende masa üstü gelemeyebilir reset atabilir vs. Daha eski veya daha yeni bir sürücü...
  9. T

Mavi ekran almasanız bile arka planda minidump klasörüne hata dökümü yapmış olabilir. Bunun için windows klasörü içinde bulunan minidump klasörüne bakın orada mavi ekran hata dökümleri depolanır. O hata dökümlerini windbg yazılımı ile çözümleyip nereden kaynaklandığını bulmak gerekir.
  10. T

Mavi Ekran Nvlddmkm 153 Hatasından Kurtulamıyorum !

Sorun ekran kartı aldıktan sonra başladı diyerek esasında sorunun kaynağını söylemiş oluyorsunuz kartta arıza olabilir. Boşuna anakart psu vs değişmiş hemde üç defa anakart değiştirmek inanılmaz boşa masraf boşa can sıkıntısı. Belliki ekran kartında bir sıkıntı var. Ramleriniz de değiştimi yoksa...
  11. T

Bu İşlemci 65 Watt Değil mi

Boşta internette surf yaparken 40-45 se sorun yoktur. Test yazılımları full yük bindirir işlemciyi % 100 de çalıştırır 85 derece normal hele bu yaz sıcağında. benim ryzen 5 5600 kasanın önü mesh değil pek iyi soğumuyor ama ona rağmen nette 40 derecede. Youtube açarsan biraz ısınır o yüzden...
  12. T

🔥İndirim Ryzen 5 5600 Ddr4 İşlemci 5399 TL

Değişik bir dönemden geçiyoruz bir daha böylesi denk gelirmi bilinmez. Bu işlemci yani 5600x olarak düşünürsek 2020 den beri piyasada. Ben geçmişte bu kadar piyasada kalmayı başarabilen başka bir işlemci serisi ve platform hatırmalmıyorum. Bu ram ve ssd krizi yüzünden eski şlemciler eski...
  13. T

9060xt Almalımıyım Beklemelimiyim?

Radeon kartlara zam bekleniyor aklınızda bulunsun. Radeon kartlar zaten farkındaysanız nvidia kartlara göre epey ucuza satılıyor. Bu kötü olduklarından değil ama hep böyle sürmeyecek. Zaten amd de açıkladı zam yapacağını. Ben 2018 de aldığım i5 8400 üzerinde bir süre rx 9600xt kullandım. 1-2 ay...
  14. T

RX 9060 XT Asus Mu Sapphire mi?

DİKKAT - Sapphire oc edition ASUS düz versiyon. OC modelde firmalar daha fazla güç fazı veya daha kaliteli mosfet, bobin ve kapasitör kullanırlar. Sapphire de kartta biraz daha kaliteli malzeme kullanmış olabilir. Bende beyaz oc olanı var ve çok memnunum. OC yapın yapmayın ama kaliteli parçalar...
Geri