Oyun ayarları ile ilgili bir bilgim yok maalesef. Bazı oyunlar oyun içinde yaptığınız ayarları yedeklemenize izin verir ( war thunder oyunu mesela ) öyle...
bunlarda işe yaramazsa sürücüleri tek tek güncelleyin olmadı ram hızını bios dan düşürün 3200 se daha düşük hıza çekin bakın hatta tek ramle deneyin...
önce windows dosyalarının doğru olup olmadığı tespit edilip sonrasında en son sfc /scannow çalıştırmak daha mantıklı zira bozuksa sfc /scannow komutu bozuk...
süper hızlı ilerlemişsin ben yazana kadar hatayı buldunuz bunu incelemek lazım hata ntkrlnmp.exe hatası
1783451043
windows dosyaları bozulmuş olabilir veya...
"KERNEL hatası" tek başına çok genel bir ifadedir. Tek başına belirli bir arızayı işaret etmez. Çoğu durumda minidump veya memory dump dosyası incelenmeden...
microsoft store da yine microsoft un yazılımı olan windbg uygulamasını kurup o dump dosyasını incelemeniz gerek. Biraz zor bir iş ama çoğu zaman işe yarayan...
Son 1-2 ay içindeki hangi sürüm hatırlamıyorum bir nvidia yani ekran kartı sürücülerinden biri sorunluydu yanlış hatırlamıyorsam. Gpu kendini sıfırlıyor...
Mavi ekran almasanız bile arka planda minidump klasörüne hata dökümü yapmış olabilir. Bunun için windows klasörü içinde bulunan minidump klasörüne bakın...
Sorun ekran kartı aldıktan sonra başladı diyerek esasında sorunun kaynağını söylemiş oluyorsunuz kartta arıza olabilir. Boşuna anakart psu vs değişmiş hemde...
5600 hala iyi bir işlemci 2k ve 4k da çoğu gpuyu besliyor fiyatı 2028 den önce pek düşmez. 16 GB ddr4 ram ikinci elde 3k iken Ddr5 9k civarı. 7500f 16gb...
Değişik bir dönemden geçiyoruz bir daha böylesi denk gelirmi bilinmez. Bu işlemci yani 5600x olarak düşünürsek 2020 den beri piyasada. Ben geçmişte bu kadar...
Radeon kartlara zam bekleniyor aklınızda bulunsun. Radeon kartlar zaten farkındaysanız nvidia kartlara göre epey ucuza satılıyor. Bu kötü olduklarından...
DİKKAT - Sapphire oc edition ASUS düz versiyon. OC modelde firmalar daha fazla güç fazı veya daha kaliteli mosfet, bobin ve kapasitör kullanırlar. Sapphire...