9070xt ve cebimdeki son 1k ile ekrana bakıyorum.
Bu modelin fanların önünde lazer gibi argb ışık olması aşırı hoşuma gidiyo ve bayada kaslı bi kart. İnşallah birgün buna benzer model almak istiyorum.
Soğutma bloğu bazı modellere göre biraz küçük. Soğutması kötü değil ama hotspot ile vram sıcaklıkları diğer modellere göre biraz yüksek. Onun dışında 6 taksite piyasa fiyatına güzel.
Konu başında yazdığım gibi fan hub alacağım ama mümkünse yazılım üzerinden vs fanların ARGB sini ayrı kontrol edebileceğim hub arıyorum. yurtdışında Asiahorse Hubların bu tarz özelliğe sahip olduğunu gördüm ama başka hangi markalarda var bir fikrim yok. bildiğiniz varsa önerebilir misiniz??
Hikaye oyun oynamanız kaynaklı sölemedim. attığım foto pcie versiyon örneklemesi için. Fps oranları aynı ama %1 ler daha iyi pci4 de. siz ne olursa olsun bütçeniz yetiyorsa 16 alın. dediğim gibi olası bi durumda video editleme işine girerseniz, yada oldu girmediniz ilerki senelerde oyun...
pcie 3.0 olsa bile kart normal şekilde çalışır. ama bant genişliği daraldığı için yer yer fps dropları yersiniz ve %1 fpsler düşük kalabilir. şuanda en stabil pcie 4.0 da çalışıyor AMD kartlar. 16gb hepsini kullanmasanız bile piyasa çok kötü. 1080p de bile çoğu oyun 10gb vram tüketebiliyor...
Eğer bütçe yetiyorsa 16gb alın ne olursa olsun. 8gb Reliable değil. hem satarken hemde belirli kullanımlarda yüksek Vram olması önemli olur sizin için. Pci sürümü dedikleri ney hakkında bahsettiklerine bağlı. Günümüzdeki anakartların %70-80 ni sıkıntı çıkarmadan çalıştırır.
Güzel bi DDR4 neredeyse DDR5 kadar götürebilir. ama ağır iş yüklerinde DDR5 teki rahatlık DDR4 teki kadar olmaz. AM4 platformunda seçenekler kısıtlı kalıyor ve pahalılar. Ramler DDR5 te oyunlarda gözle görülebilirde performans veriyor. birde DDR4 sistemlerde kullanılan anakart yonga setleride...
ben hazır sistem fiyatlarını baya kaçırmışım sanırsam. 5060ti 16gb buldum ama DDR4 sistemde. hala kullanılır ama almışken ddr5 almak mantıklı geliyor. ddr5 li buldum ama 60 lara yaklaşmak lazım sanmıyorum o kadar bütçe ayıramassınız. 5060 ti 8gb kötü değil ama piyasası kötü ve çoğu oyun 8gb...
Eğer 2k oyun oynamak ve 4k video editleme gibi ağır işlerle ilginiz yoksa 32gb büyük alveresi yok. 16gb şuanda sweetspot. ilerde en kötü aynı markadan bi tane daha alıp 32gb çevirebilirsiniz. ben yatırımın yüksek çoğunluğunun işlemci ve ekran kartında olmasını tercih ederim. ana performansı...
Gainwardın 2-3 tane modeli var. düz phoenix, phoenix-s, phoenix GS ve phantom olarak. phantom üst modeli. phoenix ortada olan soğutma bloğu phantom kadar olmasada büyük olan. Phoenix-S modeli soğutma bloğu ana phoenix modelinden küçük oluyor. GS olanda overclocklanmış gibi düşünebilirsin...
bence intel işlemci alma. Upgrade yönelik olarak çok kısıtlısın. bide bu fiyatlara 5060 ti 8gb falan veriliyor. evet 8gb olması kötü ama ek performans verebildiği için daha mantıklı olur. Am5 platformu olursada işlemciyi satıp herhangi bi işlemciyi hiç kafana takmadan değiştirirsin. intel ultra...
Normalde destek yüzünden pek alışveriş tavsiye etmiyorum ama fandan çok bi olay yaşayacak kişi olduğunu düşünmüyorum
Benim gibi lian li SL sevenler içinde fazla alternatif bulunmamakta. Birde lian linin tanesinin 1.5k gibi abartı fiyatta olduğunu düşünürsek tercih edilebilir
Link : AsiaHorse...