Hocam anakartımı değiştim b450m a pro max aldım, kule tipi fan alıp max 70 görmesini sağladım, oyunlarda 65 derece. Ama sorunum düzelmedi gördüğüme göre cpu ve gpu oranı anlık olarak düşüyor voltaj düşüşü de gerçekleşiyor o sırada. Açıkcası neyapacağıma şaştım yardımcı olabilirmisiniz başka...
Durum bu şekilde işlemci yanıyor, 94'lere kadar çıktığını gördüm uncherted'da. Termal macun yeniliyecem, kasaya yeni fan almıştım
sıcaklıklar sonrasında çok değişti, kasa bir hayli fazla ısınmaya başladı, garip bir durum anlamış değilim.
hocam win 11 e geçtim bir süre düzeldi gibi oldu, ama dün konuyu açtığımda, the last of us 5 6 değil saniye başı takılıyordu oynanmaz haldeydi aynı duruma geldiğinde etiket atıcam şuan çok yok ufak tefek var, msi afterburner yükleyip değerleri göstermeye çalışacam.
Valorant dışında neredeyse her oyunda hocam özellikle bugün the last of us part 2 indirdim onda yaşadım çok fazla ama uncharted kayıp mirasda neredeyse hiçbir sorun yaşamamıştım.
Çok anlık FPS düşüyor, yükseliyor, dalgalanıyor. Anlayamadım bir türlü düzeltemedim. İşlemcimi değiştim ekran kartımı değiştim RAM aldım ama sorun hiçbir türlü tamamen düzelmedi.
Sistem özelliklerim.
RX 5700 XT -markası: Sapphire Nitro sadece Sapphire yazısı RGB olan.
Ryzen 5 3600-AMD
A320M-A...