Neler Yeni

Fps drop anlık fps düşüşü

Turan23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turan Can
Çok anlık FPS düşüyor, yükseliyor, dalgalanıyor. Anlayamadım bir türlü düzeltemedim. İşlemcimi değiştim ekran kartımı değiştim RAM aldım ama sorun hiçbir türlü tamamen düzelmedi.
Sistem özelliklerim.
RX 5700 XT -markası: Sapphire Nitro sadece Sapphire yazısı RGB olan.
Ryzen 5 3600-AMD
A320M-A Pro-MSI
16 GB DDR 4 3200 MHz RAM- markası: Strong.
650W PSU- markası: Fury Power Boost.
1 TB HDD.
240 GB SSD Gigabyte.
Yardımcı olursanız sevinirim. Zamanında RX 580 ve R5 1600 AF vardı ama o zamanda sorun devam ediyordu şu an Windows 11 geçiyorum düzelir mi diye bakacağım ama umutlu değilim; sıcaklık işlemci konusunda yüksek ama ekran kartında çok normal. Ekran kartında 65'i geçmiyor. İşlemcide aynısını söyliyemiyorum. 86'ya kadar çıkabildiğini gördüm. PSU'da 2 sene önce 0 olarak almıştım PSU konusunda şüphem yok. RAM'lar 0 olarak alındı şüphem yok. SSD değişilmişti onlada bir alakası yok ama sağlığı düşük, en kısa sürede yeni SSD alacağım. Şu anda sadece anakart ve HDD var aklımda HDD 1 TB %100 sağlık onu da geçen sene yeni almıştım. Yardımcı olursanız çok memnun kalırım.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Burhan Bey
Sorunu hangi oyunda yaşıyorsunuz? Her oyunda mı var? Furmark testinde durum nasıl?

Turan23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turan Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunu hangi oyunda yaşıyorsunuz? Her oyunda mı var? Furmark testinde durum nasıl?
Valorant dışında neredeyse her oyunda hocam özellikle bugün the last of us part 2 indirdim onda yaşadım çok fazla ama uncharted kayıp mirasda neredeyse hiçbir sorun yaşamamıştım.

Turan23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turan Can
Ve işlemcim 3.9 ghz hızda çalışıyor ben şahsen birşeyiyle kurcalamadım ama grafikte fazlasıyla işlemci inişi çıkışı dalgalanması var

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Burhan Bey
Turan, fps zaten sürekli değişken olur, oyunun optimizasyonuna bağlı birazda, dalgalanmaların olması gayet normal.

Drop dediğimiz olayda fps artık 3-5 filan düşer ve oyun oynanamaz hale gelir. Böyle bir durum değilse çokta kafaya takılacak bir durum yok bence.

10-15 dakika furmark testi yapıp fps nin durumunu takip et.

Turan23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turan Can
Turan, fps zaten sürekli değişken olur, oyunun optimizasyonuna bağlı birazda, dalgalanmaların olması gayet normal.

Drop dediğimiz olayda fps artık 3-5 filan düşer ve oyun oynanamaz hale gelir. Böyle bir durum değilse çokta kafaya takılacak bir durum yok bence.

hocam win 11 e geçtim bir süre düzeldi gibi oldu, ama dün konuyu açtığımda, the last of us 5 6 değil saniye başı takılıyordu oynanmaz haldeydi aynı duruma geldiğinde etiket atıcam şuan çok yok ufak tefek var, msi afterburner yükleyip değerleri göstermeye çalışacam.

Turan23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turan Can

Mesaj otomatik birleştirildi:

watt değeri anlık 125 e kadar düşüyor

Turan23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turan Can

Durum bu şekilde işlemci yanıyor, 94'lere kadar çıktığını gördüm uncherted'da. Termal macun yeniliyecem, kasaya yeni fan almıştım
sıcaklıklar sonrasında çok değişti, kasa bir hayli fazla ısınmaya başladı, garip bir durum anlamış değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,909
Üyeler
171,669
Son üye
pcdelisii
Top Bottom