Yardım Anlık fps drop sorunu

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,
Geçenlerde bir konu açmıştım. Bilgisayarımın işlemcisi açıldığı gibi 100°C olma sorunu vardı. Sıvı soğutucumun pompası bozulmuş, servise gönderdim ve yeni bir soğutucu taktılar. Eve geldiğimde sorun devam ediyordu. BIOS üzerinden pompa ayarını “tam hız” yapınca sorun tamamen düzeldi.

Fakat şu an şöyle bir problemim var: Bilgisayar servisten geldiğinden beri oynadığım oyunlarda FPS her zamanki gibi yüksekken bazen anlık düşüşler yaşayıp drop giriyor. Örneğin çok fazla Valorant oynuyorum; herhangi bir kargaşa, çatışma ya da skill yediğimde anlık olarak bilgisayar yavaşlayıp kasıyor gibi tepki veriyor. FPS 500’lerden 300’e iniyor.

Sistemim daha yeni, alalı bir ay oldu. İlk aldığımda hiçbir sorun yoktu, gayet akıcı bir şekilde oynuyordum. Ancak ısınma problemi nedeniyle servise gönderdim. Geri gelince ısınma problemi düzeldi ama bu kez böyle bir sorun başladı. Sırf bu yüzden format attım, bütün driver’ları (chipset, Nvidia vs.) sıfırdan kurdum ama bir çözüm bulamadım. Bu arada Windows ve Nvidia üzerinden güç seçeneklerini “Yüksek performans” moduna aldım.

Sonuç olarak, bilgisayar servise gidip gelmeden önce böyle bir problem yoktu. Tek şikayetim ısınma problemiydi; o da düzeldi. Fakat şimdi bu FPS düşüşleriyle uğraşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Servis bana oldukça uzakta, o yüzden tekrar göndermek istemiyorum.

Sistem özelliklerim:

RTX 5060
  • Ryzen 5 7500F
  • Gigabyte A620M H
  • 32 GB RAM 6400 MHz
  • 1 TB SSD
  • 850W PSU
  • 240 Hz monitör

Geri