https://pckolik.com.tr/tavsiye-sistem/bomb-v13-oem-paket-tavsiyesi-ryzen-7-7800x3d-geforce-rtx-5070-16gb-ddr5-500gb-nvme-m2-ssd-120mm-hava-sogutucu
Almayı düşünürseniz güç kaynağını kesinlikle değiştirin Sistem çok iyi işlemci zaten amd nin kabul edilen en iyi işlemcilerinden
Sistemde seçilen parçalar birbirinden çok alakasız Mesela 5060 TI li sisteme A520MR anakart takılmış Ekran kartın ve M2 ssd in 4.0 modu yerine daha düşük hız 3.0 da çalışıyor İşlemci seçimi çok yanlış olmuş. Ram CL22 latency değeri yüksek
Bu bütçelere Outemu almaktan iyidir ufak sıvı teması yada Tozlanmadan Switch bozuluyor birde switchler genellikle lehimli olduklarından iyice sıkıntı
Ajazz'ın kendi üretimi olan Satellite Switch varmış Attığım klavyede
Ben bunun dışı ve switchi kırmızı olan versiyonunu kullanıyorum bunu almak daha mantıklı bence alalı 6 ay oldu tuşlarda hiç bir çift basma problemi vesaire yok driverı ve hot swapi var. AK680 olan modeli kronikti sürekli reset atmanız gerekiyordu bunda Klavyenin tüm PCB sini yenilemişler hiç...
2 farklı sistemde denedim r5 5600 r5 7500f li platformlar hatta pcıexpres slotudur diye 2-3 tane farklı anakart iade edip aldım. Ama Recovery count tarafı fena bir artış seyrediyor boştayken artıyor yükteyken duruyor mesela hw info açık değilken 3 saatte 2500 hataya yaklaşıyor ama 3 saat o...
Sağolun inşallah vallaha bıktırdı. Bi arkadaşın binasında deniyeceğim onun 3060ti sini benim sisteme taktığımda cpu %100 leniyordu benim 3050 ye onun pc ye taktığımda sorunsuzdu. başka deniyecek bir şey kalmadı. Evin elektriği ne yapabilirki kirli akım yada gereksiz voltaj filanmı yolluyor...
Şöye R5 7500f varken bazı standoflarım eksikti asus b650mr anakartta Pbo ayarlarını elleyince 1 defa mavi ekran aldım memory.dmp çekirdeklerin çakışması ile alakalıydı ve pbo açıkken sürekli anakart sistem resi oluyordu kasanın fan ışık kapanmıyordu stok ayarkarda hiç res filan yoktu msi b650mp...