UmutPuntos isimli üyenin son içerikleri

1. U

Bilgisayarı Komple mi Değiştireyim

7800X3D'ye geçmek istiyorsanız. Parçaları da sıfır alacağınızı hesaba katarak: 7800X3D işlemci AM5 Anakart DDR5 RAM İşlemci soğutucu(gerekli ise) Yaklaşık 30-35 bin TL civarını bulabilir bu upgrade. Fakat bu upgrade ile çok ciddi performans farkı hissedeceksiniz. LGA1700'den devam etmek...
  2. U

Bilgisayar Bileşenlerine En Çok Taksit Veren Kart Hangisi?

N11 Axess, Hepsiburada World ve Axess, Pazarama Maximum. Saydıklarımın tamamı için vade farksız 9 taksit geçerli ancak en az 10.000 TL harcamaya 9 taksit oluyor, daha aşağısına 6 taksit yapılıyor. Şu an en avantajlı gördüğüm Pazarama, hem Pazarama Puan hem de Maxi Puan hem de ekstreden düşen...
  3. U

RTX 5080'e Gecmelimiyim

4K da 5070TI de okeydir ama aradaki makas şu anda mantıklı seviyelerde. Zotac 5080 daha 1 gün önce 63 bin TL idi Paraf'ın 5-10 bin TL kampanyaları oluyor 53-58 arasına gelebiliyor. 60 bin TL altında 5080 bence çok iyidir. Performans olarak %10-15 daha fazla fark var, AAA oyunlarda aradaki fark...
  4. U

RTX 5080'e Gecmelimiyim

Yeterli hocam 5080 için. Elindeki 5060TI ekran kartın da piyasası hızlıdır hocam. N11, Hepsiburada vb. vade farksız 9 taksit yapıyorlar 5080'e.
  5. U

RTX 5080'e Gecmelimiyim

PSU kaç watt hocam?
  6. U

Çözüldü✓ DDR4 Upgrade Tavsiyesi Lütfen

Intel ARC B580 12 GB ekran kartı indirimlerini takip edin hocam, 9.600 - 10.000 TL arasına 6 taksitle alabilirsiniz.
  7. U

10k Bandında Oyuncu Koltuğu Önerisi

Ben de 10-11K bütçede oyuncu koltuğu bakıyordum, yaklaşık 10 gün önce yarı fiyatına ve 3-4 taksitli aşağıdaki koltuğu aldım, muhteşem rahat arada uzanıyorum üzerinde, alttan ayaklık da açılıyor. İncelemenizi öneririm...
  8. U

Öneri 1000 TL'Ye 10000 mAh Powerbank Tavsiyesi

10-15 farklı model kullandım, daha iyisini kullanmadım. Xiaomi telefon kullandığım için telefonumda 120W desteği var bu sayede en geç 30 dakikada şarjı %100 yapıyor. Ayrıca laptopumu da şarj etmek için kullanıyorum. Kompakt, hafif ve çok estetik. Fiyat Trendyolda 2.499 TL'ye düşüyor arada...
  9. U

FACEİT TPM HATASI SORUNU

Bios'ta Secure Boot'u enabled ve TPM(PTT) enabled yaptığını varsayarak diğer olası çözümleri yazıyorum hocam. Windows Güvenlikteki bölümleri devre dışı yapıp dene hocam. Bellek bütünlüğü veya izolasyonu tarzı bir bölüm vardı orayı da kapatıp denemeni öneririm. Faceit AC' tamamen kaldırıp...
  10. U

200-250k toplama pc önerisi

180 bin TL bandında N11, Hepsiburada üzerinden vade farksız 6 veya 9 taksitle RTX 5090, yanına sarı siteden sıfır kapalı kutu 24-28 bin TL arası 6000 MHz CL 30 64 GB RAM, geriye kalan parçaları da istediğin gibi veya forumdaki uzman arkadaşların önerdiği gibi topla hocam. Tüm bileşenler 270-280...
  11. U

Faceit secure bot hatası

Ne yaptın da düzelmedi hocam bunları da belirtsen harika olurdu. Bios'ta Secure Boot'u enabled yaptın mı? Bir de TPM(PTT) enabled olmalı. Bunlar dışında Windows Güvenlikteki bölümleri devre dışı yapıp dene hocam. Bellek bütünlüğü veya izolasyonu tarzı bir bölüm vardı orayı da kapatıp denemeni...
  12. U

Yardım Yeni ram almalı mıyım yardım lütfen

CS2 özelinde söylüyorum 6000 MHz CL30, mevcuttaki 5200 - CL40'a göre FPS %5(-+) belki fark eder ama daha çok %1 lowdaki fark belirgin olur hocam. Ben de 6000 mhz cl 30 a geçtim frametime testlerinde daha kararlı çalışıyor. Çatışma veya smoke-moly kaoslu anlarda mikro takılmalarda iyileşme ve...
  13. U

60K Bütçeli RX 9060 XT 16GB DDR4 Topladığım Sistemi Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Daha kötüsü gelene kadar en kötüsü bu sistem hocam :D
  14. U

SİSTEM FİYATINA GÖRE UYGUN MU ?

Eğer satıcının elinde ekran kartı ve ram yoksa görüntü gelmez, işlemcide icpu yok KF serisi olduğu için. Kendi ekran kartı ve raminizle gidin ama satıcının parçalarda sorun varsa siz bozdunuz demesin dikkat edin :D
  15. U

SİSTEM FİYATINA GÖRE UYGUN MU ?

Garanti süresi Eylül 2027'ye kadar devam ediyor demektir. Bu bileşenlerle AIDA64, OCCT gibi testler yaptıysa durum daha şeffaf olur sistem bileşenleri gayet iyi fiyat da iyi gibi görünüyor, emin olduktan sonra daha net karar verilebilir.
Geri