3.5 civarına çok fazla ilan var pazarlıkla daha uyguna bile bulursun giriş seviye modelleri 3000-3200 civarına ki ısınan bi gpu değil giriş seviye soğutma yeterli olur
biraz kovalanırsa 1.5k lara b450 ramları 1k ya sıfır bulur 1k civarına güzel bi psu bulunur 2. el çok daha uyguna getirilebilir sistem amd ile bi derdi yoksa 5700xt de güzel bir kart 3.5-4 civarına bulunur
kankam boşver bunlar yoktan almayan insanlar herkesin sıfır 10-15k ya kart alamayacağını idrak etmekte biraz zorlanıyor testlerini yap kartta bir sıkıntı yoksa fiyatı normal belki pazarlıkla biraz daha indirebilir yada aynı paralara biraz daha soğutma vs olarak üst bir model alabilirsin
giriş seviye bir 1660 super o yüzden fiyat normal 2750 civarına almıştım bir arkadaşıma ventus modelini amd fobin yoksa aynı paralara 5600xt hatta biraz bütçeyi zorlayarak 400-500tl kadar 5700xt bulabilirsin o paraya alabileceğin en güçlü kartlar
özellikle gpu fiyatlarının da bi dönem aşırı ucuzladığını hesaba katarsak son 1 yıl önce yeni ekran kartları alanlar verdikleri parayı aylar öncesinden amorti ettiler insanlar mining öldü bitti derken :)
1709574430
https://hashrate.no/gpus/5600xt aşağı yukarı bu şekilde getiriler
sorundan nerdeyse hiç araştırmadığın belli oluyor şuanda piyasada tek bir coin yok hashrate bölünmüş durumda farklı ekran kartlarını verimli olduğu farklı algoritmalar var buna göre hashrate bi kaç farklı dağıldı benim elimdeki kartlar amd ağırlıklı olduğu için kawpow algoritmasında kazıyorum bu...
evet yapılır ama şuan 500tl kadar kar bırakmıyor maalesef tek ekran kartı işlemcin fena değil işlemci ile de kazarsan 500tl civarı olur elektrik çıkıldıktan sonraki eline kalan olmaz diyen arkadaşlara aldanma şuanda milyonluk mining tesisi kuran çoğu tanıdığım bu şekilde evindeki bilgisayarıyla...