Ana kartın üzerinde incelerken dikkat etmediğim ek fan slot u varmış kasanın kendi fan slot undan çıkarıp, ana kartın üstünde ki slot a taktım armoury crate den rpm ayarını yaptım düzeldi herhangi bir programa vs, gerek kalmadı herkese yardımları için teşekkür ederim konuyu kapatıyorum.
şimdi bıos ayarlarını kurcaladım internetten örnek değerleri denedim fakat gene işe yaramadı önceden kasanın altında ki fanlar belirli ısılar da çalışıyordu bıos ayarını kurcalayınca onlar da sürekli çalışmaya başladı
1782086931
fanın rulman yapısından sanırsam benim kasanın içi belirli miktar...
Bitfenix al118 kasam var geçtiğimiz haftalar da egzoz fanı sıkıntı çıkardı bende 4 tane Arctic p12 pro fan aldım 3 tanesi reverse olmak üzere. Asus un armoury crate programından fan ayarlarını yaptım fakat egzoz fan %8 gücün altına inmiyor bu neden ile yüksek devir de çalışıyor bir kaç uygulama...
Değerli öneri ve cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim, 3 tane reverse olmak üzere 4 tane p12 pro aldım kasaya taktım, fakat şimdi şöyle bir problemim var, reverse fanların ayarlarını Asus armoury crate den ayarladım fakat egzoz fan hep 900 rpm üstünde dönüyor düşüremiyorum. Bunun için ne...
Thermaltake hakkında bilgim yok arctic lere göre daha mı sessizler ? önere bileceğiniz model var mı bakmak isterim
1781477475
eski kasam da kullanmıştım 2 tane p12 vardı baya memnun kalmıştım, ondan dolayı ilk tercihim arctic oldu bu gidişle sanırım gene arctic alacağım gibi duruyor
thermalright tl-m12q fanlarınız dan ne kadar memnunsunuz, bir de yağlamasını nasıl yapıyorsunuz, reddit de arctic pro ların yağ akıttığı videoları ve başlıkları görünce tedirgin oldum açıkçası yatay olarak kasanın altına koyacağım için yağ akıtır mı acaba diye riske girmek istemiyorum
Kasanın altında yer var 3x120mm taka biliyorum tamda söylediğin gibi ekran kartına üflesin diye takacağım reverse de alabilirim aslında, alabiliyor iken en iyisini almak istiyorum açıkçası daha sonra sorun çıkınca uğraşmak istemiyorum
5070 ti var BF6 açınca kasanın içi ısınıyor tam da bundan dolayı fanları değiştiriyorum, egzoz fan kasanın içi ısınınca ses yapmaya başlıyor elimle oturtmaya çalışıyorum sanki yerinden çıkacakmış gibi oluyor
1781346401
Çoğu sitede stok yok diyor
Asus prime b650 mr, kontrol ettim kartın altında cha fan 2 var oraya takabilirim sanırım
1781312627
RGB olması önemli değil açıkçası bu gösterdiklerinizi kullanıyor musunuz arctic yerine önerir misiniz, ben eski kasam da kullanmıştım arctic ondan çok memnun kalmıştım baya kaliteli idi
Asus prime b650 mr ana kartın altında cha_fan 2 var oraya takabilirim sanırım
1781312236
Eski kasam da arctic vardı ondan dolayı kaliteli oldukları belliydi, ama bu gösterdikleriniz de o kadar kaliteli ise neden olmasın, bir de rgb olması önemli değil aslında rgb leri kapatıyorum ben
Bitfenix al118 kasam var egzoz fanı sıkıntı çıkarmaya başladı değiştirmek istiyorum. Bıraktığım link te ki fan dan 4 tane alıp bir tanesini egzoz yerine diğer üçünü de kasanın altında ki boş yerlere takmayı düşünüyorum kasanın içerisinde kendi kontrolcüsü var fakat yeni fanları takmak için yer...