Merhaba,
Yaklaşık 2 ay önce aldığım bilgisayarımı satmaya karar verdim başka bir ürün alacağım eksiğimi tamamlamaya çalışıyorum. Parçaların hepsinin faturası ve kutuları eksiksiz, hasarsız şekilde muhafaza ediliyor.
Bilgisayar bileşenlerim şu şekilde ;
CPU - AMD Ryzen 7 9800X3D
Anakart - MSI...
Abem benim, uzun yıllar bende AMD Gpu kullandım çok sorun yaşadım güncel ekran kartlarından bahsetmiyorum ne zaman ki NVDİA'ya geçtim abi sorun yaşamadım çatır çatır devam ettim ne yapmak istiyorsam. E hocam belki AMD kendini düzeltmiş olabilir ama beni o çukurdan çıkaran NVDİA markası oldu biz...
Hocam yaklaşık 2-3 senedir kullanıyorum yıllık ödeme yapıyorum ve performansından memnunum bugüne kadar sorun yaşatmadı. Superonline'dan geçtim yani birde 1000 mbps varsa çok iyi gider
Anladığım kadarıyla bütçeniz fazla ondan dolayı tercihlerinizi neye göre kıyas etmemizi bekliyorsunuz ? CL 28 değeri çok iyimiş birde buna UPS çekin tamamdır.
Bende öyle olmuyordu mesela ets2 filan oynuyorum sorun yok cpu düşüktü masaüstünde de düşüktü hoi4 oynuyorum düşüktü anlamadım ama böyle bir durum yaşamıştım
Arka planda işlemcini yiyen bir şey var mı ? Veya olmaması gereken yerlerden indirdiğin şeyler vs. bende de valoratta cpu çok yüksekti fivem de görev yöneticisini açınca direk düşüyordu kullanım ve bir süre öyle kalıyordu, meğerse bilgisayara virüs bulaşmış cpu yu yiyor
Hocam yükü işlemciden alıp ekran kartına vermen için en yüksek ayarlara al görüntü kalitesi anlamında çözünürlüğü vs artırabildiğin kadar arttır. Bu şekilde ekran kartına yük bineceği için işlemcin için biraz daha zaman kazandırabilir.
Herkes herhalde kendi aldığı kartı övüyor sanırsam, asıl soru şu olması lazım hangi kartın daha iyi olduğunu anlamak için.
İki kartta aynı fiyat olsa hangisini tercih edersiniz ? Fiyattan bağımsız özelliklerini kıyaslıyorsak eğer bunun cevabı kazananı belirler.