hocam daha testi yapmadım lakin ramleri bios ayarından profil 1 olarak 2133 mhz den 3600 e çekmiştim onları geri düşürdüm ve 2 gündür şuana kadar bir reset...
yakın zamanda arkadaşımdan ikinci el bir pc aldım işlemcisi ryzen 5 5600 ekran kartı arızalıydı değiştirdim ve 9060 xt 16gb ekran kartı aldım lakin yeni...
Arkadaşimdan 2. El sistem aldım işlemcisi ryzen 5 5600 ekran kartı olarak 9060 xt 16gb alacağım yeterli olur mu bu psu sorun çıkartır mı?
Psu : x-power...
İnternet üzerinde bu kabloların farklı olduğu yazıyor ama her iki 8 pinde dediğim gibi her iki giriş soketine oluyor kabloların üzerinde de herhangi bir şey...
Sorunum basitçe şu şekilde ikinci el bir pc topladım ve güç kaynağından gelen işlemci ve ekran kartı besleyici kabloları aynı sanırık ikisinde de 8 pin var...
bu arada bios ayarından 2133 mhzden 3600 mhz e çekmeme rağmen olmuyordu ramleri slot 2 ve 4 e taktım 3600 mhz e geçti mandal ise direk yerinden kırılmış...
sorun etmiyorsa kalabilir o zaman ve bir şey daha sormak istiyorum resimde gözüken ssd soğutucu bloğunun altındaki yapışkan lastik macun mudur nedir adını...
Arkadaşımdan ikinci el bir sistem aldım ve asus tuf gaming b450m pro s olan ana kartında 4. ram slotunun tutucu mandalı kırılmış ve yok ramler 1. ve 3...