Hocam tabi şans işi gray banding ama sizinki baya temiz ve siyaha yakın duruyor.
Emin olmak adına müsait olursanız benim çektiğim gibi 85 90 95 gray banding görüntüsünü karanlık odada ve fotoğrafta monitörü tam alacak şekilde karşıdan çekerek atabilir misiniz? Kamerada gece modu açılıyorsa onu...
Bilgisayar başında beni 25-30 dakika kadar algılamazsa yakınlık sensörü; otomatik olarak piksel temizlemesi başlıyor, bu ayarı değiştiremiyoruz. Onun dışında 8 saatte bir ve monitöre elektrik yeni geldiyse piksel temizleme hatırlatıcısı geçiyor ekrana. Bu varsayılan 8 saat bildirimi...
Evet hocam ben de titizim teknolojik aletlerime karşı o yüzden tüm korumalar açık, arada bir otomatik piksel temizleme yapıyor ben pc başında değilken, bazen oyuna başlamadan önce ben de yapıyorum 5dk kadar sürüyor temizlemesi, ama şunu da söyliyim temizleme sonrası gerçekten renkler bi kendine...
Sağolasın, video baya kısa evet sadece sorunu çektim windows ses tekerleği ekranda belirdiği anda görüntü göz kırpıyor. Bir de kalitesi bozulmuş sorun net belli olmuyordu tekrar link düzenledim hocam. :)
Evet oled flicker da baya araştırdım ama gördüklerim hep ard arda gerçekleşen göz...
Herkese iyi forumlar. Aldığım Asus ROG Strix XG27AQWMG Oled monitörü kendi çapımda yaptığım incelemesini sizinle paylaşmak istedim. 2 3 ay boyu bir oled arayışım oldu. Parlak kaplamalı ve siyahları gerçekten siyah olan, gün ışığında mor olmayan bir oled istediğimi farkettim araştırdıkça...
Rica ederiz, uğraşmak istemezsen sen bilirsin. Sorun kafa ağrıtır ve fan ömrünü kısaltır, ucuz fanlar zamanla çıkardığı ses de artabilir hocam. Kasa toplamayı bilen bilgisayarcı tanıdığın var ise 10dklık iş. Uğraşırım dersen kasanın opak yan kapağını açıp flashla foto atarsan bağlantıları...
Selam dostum, tahminimce kasaya takılı 4 fan %100de çalışıyor, anakartın fanların kontrol modunu yanlış algılıyordur. Veya fanların anakarta bağlı bile olmayabilir, kendi kontrolcüsü vardır kumandayla kontrol ediliyordur var mı kumandası? Ayrıca kasayı sen mi topladın yoksa montajlı olarak mı geldi?
Dostum dışından anlamaya çalışarak vakit harcamayın, bilgisayarına tak rami. Gir internete “Rammon” isimli uygulamayı indir. Passmark orjinal sitesinden. Bu uygulama raminin model numarasını ismini cismini voltaj hız cart curt herşeyi sıralıyor. Zaten uygulamada bilgilerin çoğu boş gözükür ise o...
Yani hocam boğuk ses veya yanlış ses gelen arkadaşların kulaklıklarında fabrikasyon bir hata olabilir varsa süreniz iade edin bence firmware güncellemesi ile de düzelmiyorsa.