Pacman APT'den daha mi kolay?
Pacman Emerge'den bile karisik. Apt komutlari o kadar basit ki sen kullanmamissin. Arch fanboyluguna giriyor yaptigin...
Manjaro dedigin dagitimdan daha fazla son kullaniciya hitap eden bir Mint var. Buyuk daglari gormuyorsun bence.
GUI Onyuklemesi sistem acilirken gelen Windows'un garip garip efektlerini kapatir. Kisacasi sen bilgisayari actiginda ilk olarak giris ekranini gorursun. Zarari yoktur, yarari vardir.
2- Donaniminiz daha cok performans vermez. Windows'ta neredeyse butun suruculeriniz yuklu gelirken Linux'ta bazi suruculer Linux'un varsayilan driverlari olarak yuklenir. Tam deneyim alamayabilirsiniz bu konuda. Kaldi ki donanimlarin hafiflige orantili performans vermesi alakali bile degil.
3-...
Şelaleler'e dönüp Sans'ın sana teleskop verdiği noktadaki sandığı açıp Punch Card itemini alman gerek. Ardından Punch Card'ı 1 saniyede 2-3 kez kullanıp savaşı atlayabilirsin. Olmaz, yapamam o kadar hızlı değilim dersen düştüğün yer(Harabeler)'e dönüp örümcek şırası almalısın. Örümcek donutu...
Anakart değişiminde format öneriliyor. Önemli verilerinizi yedekleyip temiz kurulum yapın. Zaten açabilseniz bile sağlıklı çalışacağını sanmıyorum sisteminizin.
Geçici olarak geçebilirsin. Ben geçici olarak geçtim yine aynı şekilde. Kalıcı dağıtım arıyorsan OpenSuse tercih et bence. Depoları pek eksik gibi gelmedi.