Neler Yeni

Linux Lite geçmeye değer mi?

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Yarı açık yarı kapalı kaynak olmasından rahatsızım, bunun dışında Türkçe dil desteğini göremedim. Linux Mint Cinnamon'dan Linux Lite'a geçiş yapmak doğru mudur?

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hayır.

• Beğen
Reaksiyonlar: kyoi
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
MixterZ
Discord
MixterZ#1575
Yarı açık yarı kapalı kaynak olmasından rahatsızım, bunun dışında Türkçe dil desteğini göremedim. Linux Mint Cinnamon'dan Linux Lite'a geçiş yapmak doğru mudur?

Cilalı Xubuntu. Geçmeye değmez.

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Ben Linux Lite kullanıyorum. Açıkçası zorunluluktan geçtim. Elimde kalıp yoktu, denediğim kalıplar bozuktu. Ama gideri var mı dersen, var. Araçları iş görür en azından. Cilalı Xubuntu falan da değil ayrıca. Aklında bulunsun. İyi bir dağıtım yani.

kyoi

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Değmez. Linux Lite o kadar iyi bir dağıtım değil. Linux Lite yerine LMDE, MX Linux gibi dağıtımlar daha iyi olur.

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Değmez. Linux Lite o kadar iyi bir dağıtım değil. Linux Lite yerine LMDE, MX Linux gibi dağıtımlar daha iyi olur.

Biraz kısıtlı gibime geldi. Pek sevmedim ben de. Şu an Solus'tan yazıyorum. Şükür :love:

• Beğen

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Solus'a bende geçmeyi düşünüyorum. eopkg kullanıyor sanırsam.

Geçici olarak geçebilirsin. Ben geçici olarak geçtim yine aynı şekilde. Kalıcı dağıtım arıyorsan OpenSuse tercih et bence. Depoları pek eksik gibi gelmedi.

kyoi

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Geçici olarak geçebilirsin. Ben geçici olarak geçtim yine aynı şekilde. Kalıcı dağıtım arıyorsan OpenSuse tercih et bence. Depoları pek eksik gibi gelmedi.
openSUSE Leap'e geçebilirim aslında fakat kendi özelleştirdiğim minimal bir dağıtım kullanmak istiyorum. O yüzden büyük ihtimalle Gentoo tercih edeceğim.

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
openSUSE Leap'e geçebilirim aslında fakat kendi özelleştirdiğim minimal bir dağıtım kullanmak istiyorum. O yüzden büyük ihtimalle Gentoo tercih edeceğim.

Pişman olacağın işe girme. Diyelim istediğin yazılımın bin paketini bulamadın, direk derleyeceksin. İşlemcin iyidir umarım. Gentoo zordur.

kyoi

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Pişman olacağın işe girme. Diyelim istediğin yazılımın bin paketini bulamadın, direk derleyeceksin. İşlemcin iyidir umarım. Gentoo zordur
İşlemci bakımından bir sıkıntım yok. Zaten öyle nadir bulunan programlar kullanmadığım için oradanda bir sıkıntım yok. İyi bir işlemciyle Arch ile aynı zorlukta olduğu söyleniyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: p2n5

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
İşlemci bakımından bir sıkıntım yok. Zaten öyle nadir bulunan programlar kullanmadığım için oradanda bir sıkıntım yok. İyi bir işlemciyle Arch ile aynı zorlukta olduğu söyleniyor.

İşlemcin iyiyse Arch ile aynı zorlukta. İyi o zaman, geçmene bir engel yok gibi.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,339
Üyeler
165,669
Son üye
quuumac
Top Bottom