Arama sonuçları: *

• Users: lepistes
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. lepistes

Ekran Kartım PCI-e slotunu kapatıyor

Anakartım MSI Pro B650M-A Wi-Fi, ekran kartım 3080 Suprim X, PCI-e bazlı ses kartı almak istiyorum fakat ekran kartım PCI-e slotunu kapatıyor ve bazı konularda ekran kartı için dik tutamaç kullanılabileceğini gördüm. Ama videolara baktığımda tutamaç ile test yapıldığı zaman 5-10 FPS gibi bir...
  2. lepistes

Bilgisayar iyi olmasına rağmen Google akıcı değil

Donanım hızlandırmayı kapatmayı/açmayı denedim farklı tarayıcılar kullandım ama sorunumu çözemedim. YouTube'da takılırken videoyu falan ilerletmeye çalıştığımda, video değiştirdiğimde birkaç saniyeliğine takılıyor/donuyor Ayrıca belli uygulamalarda ve tarayıcılarda uygulama ekran kartını...
  3. lepistes

Ryzen 7 7700X 95 derece ve 6 çekirdek gözüküyor

İşlecmiyi yeni aldım birkaç saat önce PC'ye taktım ve test yaptığım zaman işlemci 95 derecede sabit çalışıyor boşta bile 60 dereceye çıkıyor. Ek olarak işlemci 8 çekirdek 16 thread olmasına rağmez 6 çekirdek 12 thread gözüküyor.
  4. lepistes

The Last of us Part 1 anlık takılmalar ve ses kesilmeleri

Oyunu ilk indirdiğimde hiçbir sıkıntı yoktu, ilk 2 saatini oynayıp 1 ay oynamamıştım oyuna tekrar girdiğimde aynı ayarlar, aynı sistem fakat oyunu oynarken sürekli olarak takılmalar ve ses kesilmeleri oluyor, savaş alanına girince daha da fazla artıyor bu kesilmeler. sorun neden kaynaklanıyor...
  5. lepistes

RTX 3080'in gücü düştü

MSI Afterburner üzerinden fan hızını arttırmak yerine ekran kartının overclock bölümünden MHz'i fullemişim. Bilgisayar dondu sonra yeninden başlattığımda eski haline gelmişti, ama normalde 120-130FPS aldığım GTA'da 50 FPS'e kadar düştüm. Sorun nereden kaynaklanıyor bilen birisi cevap verebilir...
  6. lepistes

Yardım RTX 3080 bellek çok ısınıyor

RTX 3080 Suprim X kullanıyorum ve normalde en zorlayıcı oyunda bile buz gibi çalışan ekran kartının memory bölümü inanılmaz ısınıyor oyun oynarken ekran kartının ana sıcaklığı 60-70 dereceyken memory bölümü 110 dereceye kadar çıkıyor ve asla düşmüyor. Bunun normal olmadığını düşünüyorum bilgisi...
  7. lepistes

Çözüldü✓ HDD'nin sürekli bağlantısı kesiliyor

3 adet disk kullanıyorum 2 ssd 1 harddisk windows ssd de kurulu olduğu için çökme yaşamadım galiba ama harddisk sürekli çıkıyor ve geri geliyor. Harddiski bilgisayarla birlikte aldım daha 2 sene oldu. fakat harddiski sürekli kendi kendine %100 kullanıma çıkıyor ardından bağlantısı kesiliyor...
  8. lepistes

Mining virüsü yedim.

1 haftadır farkında olmadan hdd'im üzerinden mining yapılıyormuş. Videolar izlerken seslerin sürekli olarak kesilmesinden anladım harddisk sürekli %100 olarak kullanılıyor. Virüs kendini Windows Defender Notification System olarak gizliyor görev yöneticisinden kapatınca disk %0 a düşüyor fakat...
  9. lepistes

Ryzen 5 5600x ile rtx 3080 uyumu nasıldır?

Uzun süre araştırma yaptım fakat hala emin olamadğım bir konu var. 2k ayarlarda ryzen 5 5600x ile rtx 3080 kullanacağım fakat bazı videolarda gpu kullanımı %70 %80 lere düşüyor bazı videolarda aynı oyunda %100 %95 oluyor. Darboğaz olup olmayacağını hala anlayamadım?
Geri