Arama sonuçları: *

• Users: Ripple
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. Ripple

Laptobum ucuza mı gitti?

Arkadaşlar herkese selam. Geçenlerde burada laptop ne kadar eder diye sormuştum. Konu linki burada Yorumlardan yola çıkarak 13 bine satışa koymuştum. Aynı gün onlarca mesaj gelince 15e çıkardım az önce de biriyle 14e anlaştık. Ama bu kadar hızlı satılınca bir şüpheye düştüm çok mu ucuza...
  2. Ripple

Mavi Ekran Minidump dosyası yorumlama

Arkadadaşlar bilgisayarlarımdan birinde arada bir mavi ekran hatası oluşuyor. Ram ve SSD için gerekli testleri yaptım herhangi bir donanım arızasıyla karşılaşmadım. Mavi ekran hatasında MEMORY MANAGEMENT yazıyor sadece. Minidump dosyasını da aşağıya yapıştırıyorum. Anlayan yorumlayabilir mi...
  3. Ripple

Ryzen 5 7600 CineBench Sonuçları

Tekrar selam herkese, Arayan kişilere de rehber olması açısından farklı bir konuda sormak istedim. 7600 işlemcim herhangi bir oynama olmadan kullanıyorum. Soğutucu olarak LS 720 SE modelini kullanıyorum. Sonuçlar aşağıdaki şekilde; MultiCore sırasında 70 derece max değer aldım SingleCore...
  4. Ripple

İşlemci Testi Nasıl Yapılır

Arkadaşlar herkese selam. Bu gün yeni sistemimi topladım sonunda. Ram ve SSD için testleri yaptım arızalı olmadıklarından emin oldum. İşlemciyi ve işlemci soğutucusunu test etmek için hangi programı kullanabilirim? İşlemcimde sorun olmadığını ve max kaç derecelere çıktığını görmek istiyorum...
  5. Ripple

Slim Ekran Kartlarının performansı

MSI tarafında bu kartlar stokta görünüyor genelde vatanda falan. Beyaz 4070 ararken görüyorum ama adında slim geçmesi acaba çok inceltilip soğutma performansı düşmüş müdür soruları oluşturuyor. Bu kartlardan kullanan deneyen var mı? Performanslar nasıl...
  6. Ripple

DeepCool LS720 Stok Sorunu

Arkadaşlar bu forumda ve diğer birkaç forumda herkes bu soğutucuyu öneriyor. Fakat hiçbir yerde doğru düzgün stok yok. Ürünü nereden alıyorsunuz? Benim sistemim beyaz olduğu için LS720 Beyaz versiyonunun TR stoklarına gelmesini bekliyorum günlerdir ama yok yok. Amazondan alırsak da yurtdışından...
  7. Ripple

Laptobum ne kadar eder? (MSI)

Selamlar herkese, Elimde MSI GP73 LEOPARD bir laptop var. Şubat 2019 hepsiburada faturalı. Servis görmedi. Kendim bilgisayardan anladığım için düzenli termal macun değişimini ve temizliğini yaptım. Çizik kırık yok. Aktif olarak kullanmaya devam ediyorum şu an. Özet olarak özellikleri; 17.3''...
  8. Ripple

Vatan Bilgisayar DDR5 Ram Alınır mı?

Arkadaşlar DDR5 beyaz ram arıyordum vatanda şu an indirimde görünüyor bu ram iyi midir? Aldım ama sakınn onu alma diyen olursa iptal edeceğim :) Anakartım msi b650 carbon bu ram uyumlu çalışır mı...
  9. Ripple

Bu PSU Nasıldır? (ASUS PRIME AP-750G)

Beyaz bir sistem topladığım için bir süredir beyaz psu arayışı içindeydim. Hem beyaz hem de atx 3.0 destekli olan bu modele denk geldim. Hakkında pek bir bilgi yok fikri olan var mı model hakkında? Ya da başka atx 3.0 PCIe Gen 5.0 uyumlu beyaz psu öneriniz var mı...
  10. Ripple

Corsair RM750X Alınır mı?

7800 xt anakart ve 7500f işlemci ile kullanılacak beyaz PSU ararken bu modele denk geldim. Diğer alternatiflere oranla çok ucuz geldi gözüme. Nasıldır tavsiye eder misiniz? Pinleri falan filan uygun mu hiç anlamadığım şeyler. Atx 3.0 uyumlu değil sanırım o ne demek oluyor tam bilmiyorum ama :)...
  11. Ripple

İşlemci Darboğaz Sorusu

Arkadaşlar selam, 7800 xt ya da 4070 ekran kartı ve 7500F işlemci kombosu yapmayı düşünüyorum fakat ilk etapta uzun bir süre 1080p olarak kullanacağım. Monitör 2k değil yani. Bir forumda 1080p olursa darboğaz oluşur 2k kullanmak gerek dendiğini gördüm tereddüt ettim. Oyunlarda bu işlemci bu...
  12. Ripple

MSI Gungnir 110r vs Phanteks Eclipse G500A

Arkadaşlar beyaz sistem topluyorum. Bu iki kasadan hangisi sizce daha iyi? Anakartım msi mpg b650 carbon, ATX bir anakart. Bunlardan daha iyi, serin ve şık beyaz kasa öneriniz var mı yoksa birini alayım mı...
  13. Ripple

B650 Carbon için Ram Tavsiyesi

Selamlar, Tavsiyeler üzerine MSI MPG B650 Carbon anakart aldım. İşlemci olarak da Ryzen 7500F kovalıyorum indirimde yakalamak için. Anakartım en çok 6600 destekliyormuş fakat 6000 mhz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Sistemi beyaz toplamak istediğim için tercihen beyazlı bir ram olsa daha...
  14. Ripple

35k Bütçe ile Sistem Tavsiyesi

Herkese selam öncelikle aranızda yeniyim. Yeni bir sistem toplayacağım kasım indirimleri ile. Bütçem 35k mümkün oldukça geçmemeye çalışıyorum. Ufak tefek geçebilir tabii. Sistemin DDR5 ve AMD işlemcili olmalısını istiyorum. İşlemci olarak 7500F önerildi. En az 12GB bir ekran kartı gerekcektir...
Geri