Arama sonuçları: *

• Users: Ulfric
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by date
  1. U

Çözüldü✓ PC'ye hiç güç gelmiyor.

F paneli ben de ezberleyebilmiş değilim hala. Uzun süredir pc topluyorum böyle basit bir hatadan yanılgıya düştüm, bazen insan önündekini göremiyor. Yeni kasaya taktım çalıştı, sorunsuz. Eskiden beridir benim kasanın tuşuna basınca geç güç geliyor, o da biraz yanılgıya düşürdü beni.
  2. U

arkadaşlar teşekkürler. uzay sistem yaptığımda muhtemelen kısa devreyle çalıştırmayı da yanlış yerden denedim. hatta anakart sorun yaşadı diye yollayıp yeni anakart aldım. en az 10 kez sök tak yapmışımdır, uzay sistem denemişimdir. şimdi pc çalışıyor ve üstümden büyük yük kalktı. muhtemelen...
  3. U

işlemcim am5 pinsiz. am5 anakart pinleri de kolay kolay yamulan türlerden değil. kontrol etmiştim. eğer gerçekten front panel bağlantısı yüzündense sana sarılacağım kardeşim, şimdi bi deneyeyim
  4. U

muhtemelen kısa devre olan başka parça var mı diye hepsini bilgisayarcıda test edip dediğin gibi sıkıntılı olanları yollayacağım. tüm ihtimaller bunu gösteriyor. yine de konu altında başka önerisi ve bilgi paylaşımı yapacak olanlar yazarsa mutlu olurum. konuyu takip edeceğim 24 pinli kabloyu...
  5. U

ikinci yani yeni olan anakartı da aynı sebepten yollarsam muhtemelen kullanıcı hatası diyecekler. ilk bozulanı zaten geçen gün yolladım daha gelmedi. umarım anakartlık durum değildir yoksa işin içinden çıkamayacağım. her şey itopya'dan aldığım yeni kasaya sistem kurunca oldu. anakartları...
  6. U

anakarta hiç güç gelmiyor yani hata ledleri bile yanmıyor. önceki anakartım 2 aylıktı o çalışmadı teknik servise yolladım. ikinci yeni olanı taktım o da aynı sonucu verdi. diyelim ki besleme devresi zarar gördü. garanti kapsamında kullanıcı hatası diyip ilgilenmeme olasılıkları var mı? eğer...
  7. U

sadece m2 ssd ve işlemciyi denemedim şimdiye kadar. onlar kısa devredeyken hiç tepki vermemesine neden olabilir mi
  8. U

evde şu an 2 psu var. birisi 650w kullandığım ve çalışan psu'ydu. bir de 750w aldığım yeni var. ikisinde de denedim çalışmıyor başka psu da yok. hiçbir çare kalmazsa bir bilgisayarcıda psu deneteceğim. yine de başka ihtimal var mı diye gözden geçirmek istiyorum, çünkü bilgisayar tamircilerine...
  9. U

uzay sistem bile denedim, gpu olmadan da aynı sonucu aldım
  10. U

Geçen gün yeni boş kasa ve beraberinde 80+ bronze power aldım(ilerde ekran kartı değişirim diye ve kasaya sığabilsin diye). Sistemimi eski kasadan yeni kasaya taşıdım. Tüm bağlantıları eksiksiz yaptım fakat sisteme hiçbir şekilde güç gelmedi, anakart ledi bile yanmadı. İçerdeki bileşenler de...
  11. U

MSI PRO A620M-E AMD A620 ARGB kontrolü

Merhaba, Bitfenix Ceto Premium ARGB fanlı kasa aldım fakat anakartım üzerinden ARGB kontrolü yapabiliyor muyum emin değilim. Anakartım > MSI PRO A620M-E AMD A620 AM5 DDR5 6800MHz mATX. Kontrolcü veya çoklayıcı olmadan bu anakart üzerinden ARGB kontrolü yapabilir miyim? Veya hangisi gereklidir...
  12. U

Wattman hatası alıyorum RX580

Herkes oyunlarda veya masaüstünde rastgele zamanlarda aldığını söylüyor ama Bios ekranında aldığını söyleyen görmedim. Ya da PC açılırken siyah ekranda açılmasını yazan görmedim. PC daha Windows yüklenmeden başına geldi mi hiç o dönemler?
  13. U

Hiç OC ayarı yapmadım, PC'yi aldığımdan beri tüm ekran kartı ayarları da aynı. Eğer sorun RAM'dan de değilse mecbur başka PSU deneyeceğim. Ekleme > Ramları sırasıyla denedim, hiçbir kapanma sorunu olmadı. Bu OCCT testini ilk yaptığımda da 15 dakika sorunsuz çalışmıştı, diğer günler yaptığımda...
  14. U

Şimdi ramları sırasıyla deneyeceğim.
  15. U

Güncellemelerin hepsini yaptım, sorun ekran kartı kaynaklı değil gibime geliyor. Garanti olsun diye PSU değişeceğim, zaten çok kaliteli PSU değil. Elektrikler son zamanlarda çok gittiğinden zarar görmüş olabileceğinden şüpheleniyorum.
  16. U

Geçenlerde bir konu açmıştım. PSU'dan 12v voltajını HWmonitorden görüp buraya yazmıştım. Programa göre 11.100'lere kadar bile düşüyor voltaj, min 11.400 olması gerekiyormuş fakat programın kesinliği yok da deniliyor. Yine de program 11.100'lere düştüğünü gösterdiğinde tam o sıralarda sorun...
  17. U

Power Supply 12v toleransı çok düşük

Yarın mağazaya gidip direkt olarak PSU almayı düşünüyorum, aslında gitmeden önce bir bilgisayarcıya gidip onlarda da denetsem fena olmaz ama başka bir şeyde hata olma ihtimali görmüyorum. GPU'da sıkıntı olsa PC güç kesmek yerine farklı tepkiler verirdi diye düşünüyorum. Yardımınız için...
  18. U

Çok fazla bütçe lüksüm yok, power'ı değiştiğimde aynı sorun devam eder diye korkuyorum. O yüzden tamamıyla emin olmak istedim.
  19. U

Yaşadığım yerde sık sık elektrik kesintileri oluyor, daha önceden de eski masaüstü bilgisayarlarımda iki-üç kez power'ım bozulmuştu. Şu ankinde de bilgisayar oyundayken veya nadiren de olsa boştayken siyah ekran oluyor. No Signal hatası alıyorum sonra anlık olarak tüm USB sesleri geliyor...
Geri