Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Çözüldü✓ PC'ye hiç güç gelmiyor.

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
Geçen gün yeni boş kasa ve beraberinde 80+ bronze power aldım(ilerde ekran kartı değişirim diye ve kasaya sığabilsin diye). Sistemimi eski kasadan yeni kasaya taşıdım. Tüm bağlantıları eksiksiz yaptım fakat sisteme hiçbir şekilde güç gelmedi, anakart ledi bile yanmadı.

İçerdeki bileşenler de hemen hemen 2 aylık, taze ve sorunsuz çalışan ürünlerdi. Kasaya geçirme işleminden önce PC çalışıyordu.

Belki yeni kasadaki PSU arızalıdır diye eski kasaya geçirdim sistemi. Aynı şekilde onda da tepki alamadım. Statik almayı denedim, bios sıfırlamayı denedim. Uzay sistem bile denedim 2 PSU ile ama nafile. Şansa iki PSU birden mi bozuldu? İkinci ihtimalle anakart diyeceğim ama o da değil. Çünkü anakart bozulmuştur diye teknik servise yolladım, 1 ayda servisten gelene kadar yeni anakart aldım bugün. Çünkü PC lazım oluyor. Yeni anakartta da tepki vermedi, anakart güç bile almadı.

Neyi unutmuş olabilirim? Sistemi montajlarken hep dikkat ederim. Defalarca sistem topladım ama bu sisteme iki gündür güç vermeye çalışırken aklımı sıyıracaktım. PC hiç tepki vermiyor.

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Alperen Yılmaz
pcnin fotosunu atar mısın

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1000005080.jpg
1000005079.jpg

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Alperen Yılmaz
gpuyu çıkar birde öyle bak

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Alperen Yılmaz
başka psu ile deneme imkanın var mı

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
başka psu ile deneme imkanın var mı
evde şu an 2 psu var. birisi 650w kullandığım ve çalışan psu'ydu. bir de 750w aldığım yeni var. ikisinde de denedim çalışmıyor başka psu da yok. hiçbir çare kalmazsa bir bilgisayarcıda psu deneteceğim. yine de başka ihtimal var mı diye gözden geçirmek istiyorum, çünkü bilgisayar tamircilerine pek güvenim yok.

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Alperen Yılmaz
pc içinde bazı parçalar kısa devreye düşmüş olabilir parçaları teker teker denemen lazım

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
pc içinde bazı parçalar kısa devreye düşmüş olabilir parçaları teker teker denemen lazım
sadece m2 ssd ve işlemciyi denemedim şimdiye kadar. onlar kısa devredeyken hiç tepki vermemesine neden olabilir mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,875
İsim
Arda doğan
Anakarta güç gelmiyorsa bir kısadevre sonucu anakartın besleme devresine hasar vermiş olabilirsin eğer anakarta güç geliyorda sistem tetiklenmiyorsa işlemcini çıkart tak derim

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
Anakarta güç gelmiyorsa bir kısadevre sonucu anakartın besleme devresine hasar vermiş olabilirsin eğer anakarta güç geliyorda sistem tetiklenmiyorsa işlemcini çıkart tak derim
anakarta hiç güç gelmiyor yani hata ledleri bile yanmıyor. önceki anakartım 2 aylıktı o çalışmadı teknik servise yolladım. ikinci yeni olanı taktım o da aynı sonucu verdi.

diyelim ki besleme devresi zarar gördü. garanti kapsamında kullanıcı hatası diyip ilgilenmeme olasılıkları var mı? eğer öyleyse mecbur ikinci anakartı da yollayacağım. burada tüm olasılıkları değerlendirip ona göre hareket edeceğim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,875
İsim
Arda doğan
anakarta hiç güç gelmiyor yani hata ledleri bile yanmıyor. önceki anakartım 2 aylıktı o çalışmadı teknik servise yolladım. ikinci yeni olanı taktım o da aynı sonucu verdi.

diyelim ki besleme devresi zarar gördü. garanti kapsamında kullanıcı hatası diyip ilgilenmeme olasılıkları var mı? eğer öyleyse mecbur ikinci anakartı da yollayacağım. burada tüm olasılıkları değerlendirip ona göre hareket edeceğim.
Onu bilemeyiz servis arıza yolunu incelerde ona karar verir sen servise yeniden yolla en iyisi fazla uğraşırsan bi kaçakta diğer parçalarda zarar görebilir

Ulfric

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hasan Can Sürmeli
Onu bilemeyiz servis arıza yolunu incelerde ona karar verir sen servise yeniden yolla en iyisi fazla uğraşırsan bi kaçakta diğer parçalarda zarar görebilir
ikinci yani yeni olan anakartı da aynı sebepten yollarsam muhtemelen kullanıcı hatası diyecekler. ilk bozulanı zaten geçen gün yolladım daha gelmedi. umarım anakartlık durum değildir yoksa işin içinden çıkamayacağım. her şey itopya'dan aldığım yeni kasaya sistem kurunca oldu. anakartları vatan'dan aldığım için itopya'nın bunları karşılayacağını da düşünmüyorum, belki bu konuda fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

gerçekten sorunlu psu veya kasa yolladılarsa tüm sisteme zarar vereceği için mantıken karşılamak zorundalar bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,085,909
Üyeler
172,569
Son üye
verticilous
Top Bottom