PSU'dan cızırtımsı ses gelmesi

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 5-6 ay önce eski evde yaşıyorduk. O zamanlar 1 yıl önce aldığım bir bilgisayarım vardı. Haziran ayında yeni eve taşındık. Bilgisayarı yeni eve kurdum ve aylarca hiçbir sorun olmadan kullandım.

Eylül ayında güç kaynağını (PSU) değiştirmeye karar verdim. Yeni aldığım PSU'nun markası Raijintek cratos Lite 850W idi. Bu değişiklik dışında bilgisayarda hiçbir parça değiştirmemiştim, sadece PSU'yu taktım.

Yeni PSU'yu taktıktan sonra bilgisayarı kullanırken rastgele zamanlarda (yani bilgisayarı açtığım anda değil, herhangi bir anda) fanlar bir anda maksimum hızda dönmeye başlıyordu. Fanlar çok ses çıkarıyordu ama sadece 2-3 saniye sürüyordu, sonra normale dönüyordu.

Ekim ayında ise yeni bir kasa ve anakart aldım. Tüm parçaları yeni kasaya taktım. Bilgisayarı açtığımda yine fanlar bazen aniden maksimum seviyeye çıkıyordu. Ayrıca bu sefer PSU'dan ince bir cızırtı sesi gelmeye başladı. Bu ses rastgele zaman aralıklarında duyuluyordu; bilgisayar açıkken, kapalıyken hatta BIOS'tayken bile fark etmiyordu.

Ben de ses PSU'dandır diye düşündüm ve eski PSU'yu (DeepCool PF700) tekrar taktım. Eski PSU'yu taktıktan sonra fanlar artık anlık olarak hızlanmadı, yani o sorun düzeldi.
Ama ince cızırtı sesi bu PSU'da da gelmeye devam etti.

Yani hem yeni PSU (Raijintek cratos Lite 850W) hem de eski PSU (DeepCool PF700) takılıyken, bu ince cızırtı sesi duyuluyor.
Bu ses, bilgisayarı tamamen kapatsam bile güç düğmesini (kasadaki ana anahtarı) kapatmadığım sürece ya da prizden fişi çekmediğim sürece gitmiyor.
Sadece arkadaki güç düğmesini kapattığımda ses tamamen kesiliyor.

Ayrıca aynı PSU'dan arkadaşımda da var, ama onun bilgisayarında hiçbir şekilde ses gelmiyor — ne açıkken ne kapalıyken.
Aramızdaki fark şu: Arkadaşımın anakartı farklı(Colorful Battle-AX B850M Plus Pro), kasa aynı. PSU aynı.

Kullandığım anakart: ASUS TUF Gaming B850M Plus Wi-Fi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,796
Üyeler
183,893
Son üye
cudibaba
Geri