Arama sonuçları: *

• Users: Mur4t06
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. M

İlk defa araba satacağım nelere dikkat etmeliyim

Merhabalar, Mevcut arabamı ilana koydum yarın bakmaya gelecekler, ilk defa satış yapacağım nelere dikkat etmeliyim. Alma durumunda ruhsatı alan kişinin hesabından para gönderilmeli onu biliyorum. Ya da parayı gönderi diyelim bankasını arayıp geri çekme durumu olur mu buna karşın parayı alınca...
  2. M

Format Sonrası Oyunlarda Drop Yiyorum

Merhaba arkadaşlar, sistemim ryzen 7700 rtx 4070 ve 32gb ram Format öncesi çok iyiydi her şey sadece çok karmaşık klasör düzenlememden dolayı format attım (win10 pro, eskiden de buydu) Formattan sonra oyunlarda hızlı sahnelerde çok drop yiyorum, örneğin FC 25, iyi oynayan hızlı paslar yapan...
  3. M

Youtube Telif Haklarından Anlayan Gelebilir mi?

Merhaba arkadaşlar, ilk defa youtube kanalı açacağım. Hikayeli videolar yükleyeceğim görüntü olarakta resim kullanacağım. Bu resimleri bi konsept üstünden gitmesi açısından tüm videolarımda hikayedeki karakterleri LEGO gibi yapsam lego bana telif atar mı? Hiçbir şekilde başlıkta LEGO ismi...
  4. M

2 tane Ssd’de, Ana Ssd hangi slota takılmalı?

Arkadaşlar 2 tane m2 ssd var. Birisi Windows kurmak için diğeri depolamak için kullanacağım. Şimdi 2 slotta Ana ssd hangi slota takılmalı. Samsung olan asıl önemli ssd’m, işlemciye yakın olana mı takmak gerekiyor. Kioxia depolama için kullanıcam slotlarda hız farkı varsa yavaş slota onu takmak...
  5. M

Yardım COD WWII Oynamış Olanlar Bakabilir mi?

Merhaba arkadaşlar, bu oyunda slow motion tuşu hangisi, kule görevinde çan kafama çok hızlı düşüyor mausu o çembere götürüp hangi tuşa basacağımı görene kadar ölüyorum. İnternette baktım o sahneyi yavaşlatıp geçiyorlar. Nasıl yavaşlatıyoruz
  6. M

SİSTEMİ SONUNDA ALDIM TAVSİYENİZ ÜZERİNE

Herkese merhaba 1 ay önce burada konu açmıştım. Render ve oyun odaklı bir sistem istemiştim. Tavsiyeniz üzerine sonunda topladım. Sizinle paylaşmak istedim. İnşallah herkes hayalindeki sisteme kavuşur. Teşekkürler. Palit RTX 4070 - 19.300 TL Ryzen 7700 Wraith Prism Soğutuculu - 9300 TL Gskill...
  7. M

Kasım ayı diye oyaladılar bizi

Arkadaşlar moral bozmak için açmadım bu konuyu sadece bilmeyenleri bilinçlendirmek için. Tam 1 ay önce sistem toplamaya bakıyordum. 25-27 bin arası 7500f ve 4060ti'li hazır sistemler bulunuyordu. Hatta 7500f 4070, 33 Bin'e bile vardı. DEEVVVV Kasım indirimleri dediler :D şimdi bakıyorum 7500f...
  8. M

En hızlı usb girişi hangisi?

Merhabalar, öndeki usb 3.0 girişim bozuldu. Artık kasa arkasındaki anakartın usb'lerini kullanmam gerekicek. Windows kurarken ya da Usb'den veri aktarımı gibi şeyler yaparken hangi renk USB portunu kullanmalıyım. Siyahın eski olduğunu biliyorum ama kırmızı ya da mavilerden hangisi daha hızlı...
  9. M

Bugün almam gerekiyor bunu alıyorum

Bugün almam lazım Bütçe Max 8000 TL Oyun ve video render için alıyorum. 2k 27inch ips olması gerekiyor. Yüksekliği ayarlanıyor, sağa sola dönebiliyor, dik konuma çevrilebiliyor. https://www.itopya.com/viewsonic-27-vx2780j-2k-170hz-1ms-hdmi-dp-hdr10-freesync-qhd-ips-gaming-monitor_u23800 Son...
  10. M

Çözüldü✓ silinebilir

silinebilir
  11. M

AMD Ryzen Master ile Sisteme En Uygun Undervolt Ayarları Öğrenilir mi?

Herkese merhaba Ryzen 7700 işlemcimin sıcaklığını düşürmek için internette 7600 undervolt ayarı yapan kişiyle aynı ayarları yaptım. Sıcaklık gerçekten düştü ama işlemcinin farklı olması beni acaba sorusuna yönlendirdi. Mesela arkadaşın 7600 ile yaptığı biosta "all core curve optimizer...
  12. M

SIVI SOĞUTMA DEVRİ BİTİYOR MU?

Geçen sıvı soğutmadan vazgeçip Kule tipi soğutma almıştım. Oyun ve render testlerine baktığımda kendi ısı değerlerimle 360mm sıvı soğutma kullananların ısı değerleri aynı olunca (fark varsa da max 3-4 derece) bi şaşırdım. Üstüne bugün bu videoya denk geldim. Mantıklı gelmedi değil. Siz ne...
  13. M

Türkiye'ye Yeni Gelen ASUS 27" TUF GAMING VG27AQ3A Monitör Alınır mı?

Herkese iyi forumlar, bu ara 2k monitör arayışındaydım. Bütçe 9000 TL. Şansıma az önce youtube kanalında bu ürünün Türkiye'ye yeni geldiğini gördüm. Yorumlarda güzel fiyattan gelmiş ilerde kesin artacak vs demişler. Sizce bu alınır mı bu fiyata? 9000'e daha iyisi var mıdır? IPS olması şart...
  14. M

Oyun oynamak ve video düzenleme için 2K monitör önerisi

Arkadaşlar merhaba mevcut 21inch 1080p monitörüm var. Yeni sistem topladım RTX 4070 ve Ryzen 7700 işlemcili. 4070 için 1080p çözünürlükte darboğaz olacağı söylendi hemde video kurgusu yapıyorsam 2k ve 27inch olsun diye düşündüm Hem oyun oynuyorum hem de video düzenlemeleri yapıyorum doğru renk...
  15. M

Çözüldü✓ EXPO aktif edince bilgisayar geç açılıyor.

Arkadaşlar merhaba, yeni sistem topladım ryzen 7700 ve MSI PRO B650M-P anakartlı Ram alırken EXPO olmasına özen göstermiştim. Normalde max 10 saniyede açılan bilgisayar EXPO'yu aktif ettiğimde Anakartta Ram ışığı geç sönüyor ve açılması 1dk'yı buluyor. Expo açıkken Memory context restore...
  16. M

Format Sonrasi Otomatik gelen MSI Driver Utility Kullanılmalı mı?

Arkadaşlar yeni sistem aldım MSI anakartlı. Bugün windows kurdum direk bunu sordu. Bunu kurmalı mıyım. Eskiden bildiğim driver uygulamaları çok işe yaramıyor ama bu direk anakartın uygulaması acaba anakart için güncellemeler mi yapacak. Windows Update'den herşeyi güncelledim. Nvidia Geforce'den...
  17. M

Biosum'da Config TDP ayarı yok

Arkadaşlar merhaba Ryzen 7700 işlemcim ve MSI PRO B650M-P anakartım var. Youtube'daki videoda bios'da Config TDP ayarından Watt seçerek İşlemciyi daha soğuk çalıştırıyormuş. Ben de o ekranda Config DTP hiç gözükmüyor. Biosum 8. ay 2023 olan sürümü yüklü yani en son sürüm. Nasıl yapabilirim acaba
  18. M

Silinebilir

Silinebilir
  19. M

Vatandan yada Ütopyadan Termal macun önerir misiniz

Merhabalar termal macun yenilemek için işlemci üstündekileri temizledim. Fakat macunumu bulamadım kaybettim sanırım. Kargo beklememek için hemen gidip almam için vatandan ya da ütopyadan kaliteli bir şey önerir misiniz 200 tl civarı. Teşekkürler. 200tlye bunu alcağına az daha ver şunu al...
  20. M

Kule tipi soğutucular korkutuyor

Arkadaşlar merhaba, öncelikle yaşadığım macerayı anlatayım Ryzen 7 serisinden bir işlemci aldım bunun serin çalışması için forumda soğutma önerileri aldım ve thermalright assasin 120 soğutucuyu aldım Montajını yapma aşamasında ilk önce uzay montajla ve kolay olması açısından stok soğutucusuyla...
Geri