Herkes her şeyi ihtiyacına göre alıyor, IOS Daha stabil, daha güvenli, değerini daha çok koruyor ayrıca bir statü göstergesidir. (Android kullanıyorum)
Öncelikle yatırımdan beklentin nedir? Eğer uzun vade yatırımcısı olacaksan part time işe girmeden yatırım yapmanı önermem, eğer traderlik düşünüyorsan bunun eğitimini alman gerekli. Neden önermiyorum çünkü zaten üniversitede çok giderin var aile evinde kalmama rağmen temiz 3k giderim oluyor...
Paranın kıymetini halihazırda biliyorum kredi kartıyla harcama yaptığımdan para su gibi akıp gitse dahi fark edemiyorum sorunum buydu zaten oyundaki para birimi gerçek para dışında bir şey olunca fiyat algımı yitirdim kısacası normal şartlarda tutumlu bir insanım
1732048332
satmadan bırakmaya...
yanımda hiç nakit taşımıyorum hem ağırlıktan hem de üşengeçlikten dediğinizde haklısınız ancak nakit tutamıyorum çok bu yüzden direkt olarak yatırım yapmayı düşünüyorum en erken vakitte fazlalık param ile
Teşekkür ederim
Bunu yapmak için şuna karar verdiğim aylık limiti düşük olan bir kredi kartımı kullanmaya karar verdim sadece her ay sadece onu kullanacağım gündelik hayat için geri kalan parayla ise sadece taksitlerimi vesaire ödeyeceğim başarılı olmayı umuyorum teşekkür ederim
1732020703...
Bende en son artık Mobile Legends'i sildim sırf son 3 ayda yaklaşık 15k tlm bu oyuna gitmiş bana çok az bir miktar gibi hissettiriyordu kredi kartı. Borçları vesaire kapattığımda bundan sonra daha çok ders almış olurum diye düşünüyorum
öteki oyunlar ilgimi çekmiyor şu aralar hiç arada fifa vesaire oynuyorum parayı yatırıma döndürmeye çalışacağım en iyisi sanırsam bu olur eğer dönmezse de en azından cs tarzında en sonda nakit karşılığı olacak şeylerin itemlerine para bayılmayı tercih ederim
Bankacılık okuyorum yatırımla ilgileniyorum sermaye piyasası ile çap yapmayı da düşünüyorum bu tam aklına gelen şey ama oyunu silsemde kontrol edemiyorum yükleyesim geliyor arkadaş çevrem çok oynadığından ötürü
Son 3 ayda en az 15k para harcamışım mlbb içinde net hesaplayamadım normalde yatırırken para harcamıyormuş gibi geliyor kredi kartı olduğundan sonradan fark ediyorum işte
1731970733
Bunları hep düşünüyorumda fayda etmiyor maalesef kendimi zorla durdurmam lazım gibi hissediyorum kontrole...
Merhabalar, başlıkta dediğim gibi oyunlara para yatırma hastalığım var şu an tek oynadığım oyun Mobile Legends, aylık öğrenci olmama rağmen aile evinde kalıp 7-8k girmesine rağmen param bir anda eriyor. Hepsi elbette oyuna gitmiyor ancak dışardan yemek yiyip birde birkaç bir şey alınca oyunlara...