Arama sonuçları: *

1. ensarxx

Pythonda 8 harften oluşan bir dizi nasıl oluşturabilirim

Evet şu şekilde de olabilir örneğin, import random l1 = ['H','L'] l2 = [] for i in range(8): l2+=random.choice(l1) print(l2) 8 harf olduğu için kod verimi pek değişmedi :)
  2. ensarxx

Pythonda 8 harften oluşan bir dizi nasıl oluşturabilirim

yapmanın bir çok yolu var, örneğin şu şekilde olabilir en basit şekilde, import random l1 = ["H","L"] l2 = [random.choice(l1),random.choice(l1),random.choice(l1),random.choice(l1),random.choice(l1),random.choice(l1),random.choice(l1),random.choice(l1)] print(l2)
  3. ensarxx

python error alıyorum yardım edermisiniz?

2 defa değil not1 = 1 olduğu sürece tekrarlar senin kodunda o bloğu, dosya.close() kullanırsan problem çıkmaz.
  4. ensarxx

Dostum while ile başa dönüyor muhtemelen, problem bu şekilde çözümlenmez hemen sormak yerine uğraşmalısın biraz :). Bir de sorun olduğu zaman kodu eklemelisin. 1645386166 dosya.close() fonksiyonunu kullan write yaptıktan sonra while True: print("Masaüstüne txt yazdır (1)")...
  5. ensarxx

kod olarak paylaşabilir misin, forumda kod ekleme seçeneği var
  6. ensarxx

dosya = open("C:/Users/ilkim/OneDrive/Masaüstü/yazılım.txt","w")
  7. ensarxx

aynı zamanda bildiğim kadarı ile parametre küçük w olmalı "w" şeklinde
  8. ensarxx

dosya yolunu yazarken "/" kullanmayı dene
  9. ensarxx

Yazılıma hangi hangi Programlama dili ile başlanmalı ?

Programlama dili değildir, bence kodlama dili de denilebilir.
  10. ensarxx

C için ide önerisi ?

Visual Studio çok yeteneklidir kullanabililrsin, vs code da C extensionları var o da olur.
  11. ensarxx

C için ide önerisi ?

vs
  12. ensarxx

C için ide önerisi ?

Visual Studio kullandınız mı ?
  13. ensarxx

Yazılımda Alan Seçme

Hepsini yapabilirsin, niyet para kazanmak ise meslek edineceğin alan hangisi ise onda uzmanlaşırsın.
  14. ensarxx

Web sitesi yapmak için hangi dilleri öğrenmeliyim?

yanlış anlama fakat bu tarz bir konu açıyorsun (https://forum.donanimarsivi.com/konu/yanyana-siralamasini-istiyorum.436992/), henüz daha çok amatörsün ve çok fazla yönlendirme yapıyorsun, gerçekten bu konuda tecrübesi olan kişiler yönlendirmede bulunursa daha faydalı olacağını düşünüyorum.
  15. ensarxx

python anlamadığım bir kısım var

kod olarak yazıyorsun çünkü python --version ' u shell e yaz direkt, kod yazmak için de idle ya da pycharm kullan.
  16. ensarxx

C# Rastgele oluşan sayılarda aynı değer varsa nasıl tekrar başa döner?

Her randomda sayıları bir list e kaydedeceksin. Sonra for kullanarak şuan çıkan değeri o listede arayacaksın. Listede varsa tekrar random yapacaksın. :)
  17. ensarxx

"List" ve "Array" kullanım alanları nelerdir? Önemli midir?

Olur. Temel şeyler bunlar.
  18. ensarxx

Asp.net Öğreniyorum Şu Videoda Anlamadığım Bir Şey Var

Temel web geliştirme derslerini izlemenizi öneririm. Python biliyorsanız web geliştirme için python frameworkleri de kullanabilirsiniz.
  19. ensarxx

Asp.net Öğreniyorum Şu Videoda Anlamadığım Bir Şey Var

html bir markup language dir . internetten ayrıntılı olarak araştırın. python,c# gibi programlama dili değildir. tasarım için kullanılır. Yani c# projenizi derlerken kullandığınız şekilde visual stuido ya ihtiyaç yok. Doğrudan web sayfası olarak açılır. 1620206962 Forumda bu tarz sorular sormak...
Top Bottom