Neler Yeni

Yazılıma hangi hangi Programlama dili ile başlanmalı ?

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Burak Taha Koca
Öneriler için teşekkürler ilgi alanıma yakın olduğu için Javascript veya Python üzerinden başlıyacağım,C#'da güzel bir dil ve önü açık ancak şuan Oyun geliştirmek istemiyorum,html'i devam edip bitireceğim ve ikisinden birine geçiş yapıcağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu alanda uzmanlaşmak istiyorsan " basit gereksiz ve sıkıcı " dediğinden en temelinde öğrenilmesi gereken html ve yanında css ile başlayıp iyice öğrenmen lazım bunları. Zaten bunları öğrendikten sonra diğer diller de çalışmak sana zor gelmeyecek. Sağlam adımlar atmak istiyorsan başlangıç bu olmalı.
hocam html neysede css tamamen web site üzerine kurulu bir yazılım dili ve sadece kod görmek yapmak için dil öğrenmek istemiyorum bu insanın sabırlarını zorluyor ben mesela yaptığım şeyi görmek istiyorum,en basit örneklerinden discord botu örnek verebilirim html çok kapalı bir dil ve çok basitlenmiş 1,2 saatlik bir eğitimi var ve tekrar dediğim gibi web siteye ilgim yok,bu yüzden beni daha meraklandıran Python yada js'ten gitmeyi planlıyorum,öneri için teşekkürler ama.

HayLo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Umo
Öneriler için teşekkürler ilgi alanıma yakın olduğu için Javascript veya Python üzerinden başlıyacağım,C#'da güzel bir dil ve önü açık ancak şuan Oyun geliştirmek istemiyorum,html'i devam edip bitireceğim ve ikisinden birine geçiş yapıcağım.

hocam html neysede css tamamen web site üzerine kurulu bir yazılım dili ve sadece kod görmek yapmak için dil öğrenmek istemiyorum bu insanın sabırlarını zorluyor ben mesela yaptığım şeyi görmek istiyorum,en basit örneklerinden discord botu örnek verebilirim html çok kapalı bir dil ve çok basitlenmiş 1,2 saatlik bir eğitimi var ve tekrar dediğim gibi web siteye ilgim yok,bu yüzden beni daha meraklandıran Python yada js'ten gitmeyi planlıyorum,öneri için teşekkürler ama.
Hani biz öyle biliyoruz bana göre bütün dillerin alt yapısı bunlar bunlarla başladıktan sonra diğer dilleride kavraman veya diğer dillerde de yazmakta zorlanmıyacaksın şahsi fikrim ve bu yoldan şaşma uğraş öğren yap pişman olmayacaksın nu yolda.. şimdiden başarılar dilerim 🙏

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
html ve css kodlama dili değildir. o kısmı düzelteyim.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben Java ile başlamıştım doğru mu yanlış mı sizce

belli başlı kodları öğrendim artık oradan devam geri dönüş yok

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
c# ve unity hakkında gerçekten iyi bilgisi olan biri özelden yazabilir mi konuşmak istediğim bazı şeyler var

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Programlama dili değildir, bence kodlama dili de denilebilir.
html vs css ile algortima kuramazsın.html,metin trasnfer protokolü diye geçer.html dosyası açıp içine sadece metin yazsan yine gösterir.css ise işaretleme dilidir.tasarım için kullanırsın.

Ben Java ile başlamıştım doğru mu yanlış mı sizce

belli başlı kodları öğrendim artık oradan devam geri dönüş yok
geri dönüş diye bir şey yok.algoritma mantıkları benzer.ben yazılımcıyım.javayı başlangıç için çalışmanı önermem.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Programlama sıkıcı bir iş. Oyun oynamak gibi eğlenceli değil. Programlama bir iş.

Öneri mi?
Microsoft Small Basic ile web dışında istediğini yapabilirsin.

Kolay mı?
Hayır, bir şey başarmak kolay değil. Ama öğrenmesi daha kolay.

Sonra başka şeyleri daha kolay. Öğrenebilirmisin?
Hayır, prensipleri kavramış olursun ama her seferinde yeniden baştan başlamak zorunda kalırsın.

Programlama kolay olsaydı zaten herkes programcı olurdu.

Erken başlamak iyidir. Kendi sınırlarını sınamış olursun. Başaracağının bir garantisi yok.

Top Bottom