Çevrende Migros tarzı bir market felan varsa oralara bakmanı tavsiye ederim tercihen 16 GB flash bellek alman iyi olur. Bios dosyası 20 30 mb olur en fazla ama ileride kullanman için 16 GB daha iyidir
Bu basit işlemde korkuyorsan bilgisayar nasıl kullanacaksın ki? Sürekli bozarım diye düşünürsün o zaman. Son derece basit bir işlem ypacağın işlem.Korkmanı gerektiren bir şey söz konusu bile değil. Yardımcı oluruz sana
Bios dosyasını bir adet flash bellek içine atıp, bilgisayar açılırken bios a...
Yani senin bileceğin bir iş, ben olsam flash bellek alır kendim yaparım.Bilgisayarcıya vereceğin para saçma bir para olur çünkü. 2 dakika sürecek bir işlem için para vermek bana gereksiz geliyor.
Sürekli kesinti yaşıyorsan sistemindeki parçalara zarar gelebilir ama gelmeyedebilir ups alırsan bir nevi sistemi garanti altına almış olursun mesela ben çok fazla kesinti yaşıyorum o yuzden alacağım ama çok yaşamıyorsan almana gerek yok gibi
O zaman bu fazlasıyla yeterli oluyor ya https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-ls1000-rs-1000va-500w-3-schuko-cikis-otomatik-voltaj-regulatoru-p-HBV00000NPAKW
Arkadaşlar bir adet ups (Kesintisiz Güç Kaynağı) alacağım fakat tam olarak ne kadar watt harcıyorum emin olamadım. Bazı psu hesaplama sistemlerinde 320 ile 327 watt arası olarak görünüyor. Bunu netleştirmek için bir yöntem var mı? Watt ölçen aletler dışında