Neler Yeni

BIOS'un güncel olması oyunlara etki eder mi?

Alperenc25

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Alperen Çatıkkaşli
hocam şuan 40 liram var başkada param yok malesef :/
Çevrende Migros tarzı bir market felan varsa oralara bakmanı tavsiye ederim tercihen 16 GB flash bellek alman iyi olur. Bios dosyası 20 30 mb olur en fazla ama ileride kullanman için 16 GB daha iyidir

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,922
İsim
Emre Zengin
hocam şuan 40 liram var başkada param yok malesef :/
A101'e bakabilirsin, uyguna varsa bir tane 16 GB'lık bellek alabilirsin.
Alternatif olarak bunlar var fakat yazma hızları epey kötü hiç beğenmemiştim ama format, BIOS güncelleme için iş görür. Dosya aktarım hızları çok kötü.

mental bey

80+ Bronze
Mesela SAM desteği geldi ana kartlara. Bu bazı işlemci ve ekran kartları için FPS ve performans arttıran bir şey.

rynsz

80+ Bronze
Hocam B450M bu Beniki A520M-A
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam hocam flash bellek sipariş edicemde nasıl bir flash belelk lazım link atabilirmisiniz acaba?

Taamam hocam flash belleği sipariş edicem sonra yazarım size teşekkür ederim
COK PARDON
LİNK BUDUR . AYRICA BU LİNKDENDE : https://www.asus.com/tr/motherboard...a/helpdesk_download/?model2Name=PRIME-A520M-A CHİPSET LAN SES KARTI VE SATA DRİVERLERİNİ İNDİRİP SETUPDAN KURABİLİRSİN

Mesela SAM desteği geldi ana kartlara. Bu bazı işlemci ve ekran kartları için FPS ve performans arttıran bir şey.
sam desteği nedir ?

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Formander
A101'e bakabilirsin, uyguna varsa bir tane 16 GB'lık bellek alabilirsin.
Alternatif olarak bunlar var fakat yazma hızları epey kötü hiç beğenmemiştim ama format, BIOS güncelleme için iş görür. Dosya aktarım hızları çok kötü.
Tamam hocam bugün sipariş ederim büyük ihtimalle bu arada attığınız dosyayı indirmiştim daha önce flash belleğim yok ama dursun fat32 biçimlendirme gibi şeyi göremedim flash belleği taktıktan sonramı görürüm

COK PARDON
LİNK BUDUR . AYRICA BU LİNKDENDE : https://www.asus.com/tr/motherboard...a/helpdesk_download/?model2Name=PRIME-A520M-A CHİPSET LAN SES KARTI VE SATA DRİVERLERİNİ İNDİRİP SETUPDAN KURABİLİRSİN

sam desteği nedir ?
Teşekkür ederim hocam :)

Çevrende Migros tarzı bir market felan varsa oralara bakmanı tavsiye ederim tercihen 16 GB flash bellek alman iyi olur. Bios dosyası 20 30 mb olur en fazla ama ileride kullanman için 16 GB daha iyidir
tamamdır hocam bugün alırım yada bulamassam sipariş ederim geldiği zaman yazarım sizlere teşekkür ederrim :)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,922
İsim
Emre Zengin
Tamam hocam bugün sipariş ederim büyük ihtimalle bu arada attığınız dosyayı indirmiştim daha önce flash belleğim yok ama dursun fat32 biçimlendirme gibi şeyi göremedim flash belleği taktıktan sonramı görürüm

Teşekkür ederim hocam :)
Flash belleği taktıktan sonra bu bilgisayara gir. Girdikten sonra flash belleğe sağ tıkla ve gelen seçeneklerde özellikler olacak ona tıkla, gelen ekranda dosya sistemi FAT32 ise bir şey yapmana gerek yok eğer NTFS ise gene flash belleğine sağ tıkla ve FAT32 olarak biçimlendir.

mental bey

80+ Bronze
sam desteği nedir ?
Smart Acces Memory demek. AMD için bir teknoloji. Uygun işlemci ve uygun ekran kartı ile yüzde %15'e kadar FPS ve genel olarak sistem performansı arttıran süper bi şey.

Millet mesela yüzde 15 kadar FPS almak için ekran kartlarına fazladan 2000-3000 TL veriyor ama böylece bedavaya fazladan bu FPS değerini elde ediyorsun.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Formander
Flash belleği taktıktan sonra bu bilgisayara gir. Girdikten sonra flash belleğe sağ tıkla ve gelen seçeneklerde özellikler olacak ona tıkla, gelen ekranda dosya sistemi FAT32 ise bir şey yapmana gerek yok eğer NTFS ise gene flash belleğine sağ tıkla ve FAT32 olarak biçimlendir.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,922
İsim
Emre Zengin
COK PARDON

sam desteği nedir ?
İmzadaki sistemse senin ve BIOS güncelse; BIOS'a gir, girdikten sonra Advanced Menüye (F7) geç. Sağ üstte Boot seçeneğine tıkla gelen ekranda CSM seçeneğini görüceksin ona tıkla ve sonra Launch CSM gelecek onu Disabled yap eğer Windows'un UEFI kurulu ise. Ondan sonra BIOS'u kaydet ve çık (F10). Sonra tekrardan BIOS'a gir ve en sağ üstte Resize-BAR seçeneğini görüceksin onu enabled yap ve gene F10'dan kaydedip çık.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Formander
Smart Acces Memory demek. AMD için bir teknoloji. Uygun işlemci ve uygun ekran kartı ile yüzde %15'e kadar FPS ve genel olarak sistem performansı arttıran süper bi şey.

Millet mesela yüzde 15 kadar FPS almak için ekran kartlarına fazladan 2000-3000 TL veriyor ama böylece bedavaya fazladan bu FPS değerini elde ediyorsun.
Hocam nvidia ekran kartları açamıyormu?

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Formander
Aslında işlemci ile alakalı bir şey. Ekran kartı ne kadar destekliyor bilmiyorum ama ikisinde AMD olması gerek diye biliyorum.
Ryzen 5000 ve üstü için bir özellik.
Bnde 5600X ile 3060 TI var açabilirmiyim belki? anakartta destek veriyormu oda A520M-A

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,029,799
Üyeler
163,220
Son üye
VixToix037