Neler Yeni

BIOS'un güncel olması oyunlara etki eder mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin
Bnde 5600X ile 3060 TI var açabilirmiyim belki? anakartta destek veriyormu oda A520M-A
Evet açabiliyorsun ama başta BIOS'u güncelle yukarıda yazdığımın aynısını yapman gerek, ilk konunda sana birkaç ayar yaptırtıcam derken bundan bahsediyordum.

mental bey

80+ Bronze
Bnde 5600X ile 3060 TI var açabilirmiyim belki? anakartta destek veriyormu oda A520M-A
Bios ayarlarına gir.
İlk önce CSM'i kapatacaksın.
Daha sonra Above 4G Decoding'i açacaksın.
Daha sonra Above 4G Decoding'i açtığın zaman Re-Size Bar diye bir özellik açılacak.
Onun ayarını varsa Enabled, yoksa Auto yapacaksın.

Sonra kaydet ve gelsin Free FPS.

rynsz

80+ Bronze
İmzadaki sistemse senin ve BIOS güncelse; BIOS'a gir, girdikten sonra Advanced Menüye (F7) geç. Sağ üstte Boot seçeneğine tıkla gelen ekranda CSM seçeneğini görüceksin ona tıkla ve sonra Launch CSM gelecek onu Disabled yap eğer Windows'un UEFI kurulu ise. Ondan sonra BIOS'u kaydet ve çık (F10). Sonra tekrardan BIOS'a gir ve en sağ üstte Resize-BAR seçeneğini görüceksin onu enabled yap ve gene F10'dan kaydedip çık.
yaptım acık suan nvidia denetim masasındada acık görünüyor performansa etkisivarmı ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin

rynsz

80+ Bronze
Var hocam oyunlarda bir dene istersen.
malesef denemek için oyunum yok :) steamhesaplarım vs sattım . yarın maaşım yatınca alıcam oyun
Mesaj otomatik birleştirildi:

malesef denemek için oyunum yok :) steamhesaplarım vs sattım . yarın maaşım yatınca alıcam oyun
valorant ve csgoda etkisi olur mu onlarda denerim aslında

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin
Mesaj otomatik birleştirildi:

valorant ve csgoda etkisi olur mu onlarda denerim aslında
Bu sistemle zaten FPS'in yüksek olur. Gene rekabetçi oyunlarda performans gösterir de böyle hikayeli oyunlarda asıl etkisini gösterir. Bu arada D.O.C.P (XMP) ayarın açık dimi?

rynsz

80+ Bronze
Bu sistemle zaten FPS'in yüksek olur. Gene rekabetçi oyunlarda performans gösterir de böyle hikayeli oyunlarda asıl etkisini gösterir. Bu arada D.O.C.P (XMP) ayarın açık dimi?
bilgim yok nasıl açılcagından valoda 550 600 alıyordum şuan 600 altına düşmüyor etkisini gördüm

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,081
İsim
Emre Zengin
bilgim yok nasıl açılcagından valoda 550 600 alıyordum şuan 600 altına düşmüyor etkisini gördüm
BIOS'tan açtın başka ayar yapmana gerek yok. Şuan açık o ayar.

rynsz

80+ Bronze
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,723
Üyeler
169,611
Son üye
h0n0r
Top Bottom