Arama sonuçları: *

1. S

formattan sonra oluşan sorunlar

PC modeliyle beraber ağ driver yazıp google aratıp driver yüklemelisin. USB Flash ile aktarırsın (telefona dosya olarak indirip dosya aktarmak için usb ile de bağlayabilirsin).
  2. S

Çözüldü✓ ssd nin üstü kapatılmalı mı

Üstünü kapatmak? Pasif soğutucu diyorsan eğer, ssd ısınmıyorsa gerek yok. Çirkin görünüyor üzerine kamuflaj yapayım diyorsan zevkler tartışılmaz kapatabilirsin.
  3. S

Yardım Ekranda siyah beyaz yatay çizgiler çıkıyor :(

Olası sorunlar: 1. Ekran kartının vram veya gpu arızası (işini düzgün yapan servis reballing ile çözebilir) 2. Kablo sorunu (farklı kablo denemesinde düzelir, düzelmezse kablodan değildir) Diğer tahminler pek olası değil, yüksek sıcaklık anlık görüntüyü bozmaz ama zamanla kartın arızalanmasına...
  4. S

R5 5600x RTX 3070 darboğaz

Oyun grafikleri eski ise kart tam güçte çalışmaz. Bu durumda ekran kartına işlemci darboğaz yapıyor diyemeyiz. Işlemcinin tüm çekirdeklerini görüntüleyin, %90 ları gören çekirdek var mı ona bakın.
  5. S

İtopya paramı iade etmiyor. Hakkımı nerede arayabilirim?

Forumda aradığın cevapları bulamadıysan cevap verenlere "yazma veya defol git" diyemezsin. Saygı bekliyorsan önce kendin saygılı olmayı dene derim. Gerçi saygı göstermediğine göre saygı değil poh poh bekliyorsun belli ki. İade süreçlerinde bazen gecikmeler olabiliyor. Bunun olmasını istemiyorsan...
  6. S

Çözüldü✓ R5 5600X ve RTX 3060 sistemde yaşanan hataların nedenini anlama üzerine

Minidump dosyası oluşup olmadığını kontrol eder misiniz? Eğer minidump oluşmuşsa hata sebebini anlayan arkadaşlar daha kolay bulabilir. https://forum.donanimarsivi.com/konu/rehber-minidump-dosyalarini-paylasmak.132448/
  7. S

Kasa çalışıyor Monitör, Mouse, Klavye ve Kulaklık çalışmıyor.

Muhtemelen RAM ve slotların arasına toz kaçmış olabilir. Temizlediğinize göre PC'yi kapayıp RAM'leri montajlayıp deneyebilirsin.
  8. S

Pc her açılışta bir virüs buluyor görüntü eklendi

Olabilir. Bazı virüsler formatla bile gitmezler, böyle bir durumda format sırasında diske biçimlendir yaptıktan sonra sıfırdan Windows kurmak garanti çözüm olur.
  9. S

Key logger sanırım, şifrelerini muhtemelen çalmıştır. O PC'den girdiğin bütün hesapların şifresini PC virüsten kurtulduktan sonra acilen değişmelisin. Virüsten kurtulmadan evel değişirsen yeni şifreyi de ele geçirirler. Tabii öncelikle o virüsü sildir Kaspersky, Bitdefender veya benzeri güçlü...
  10. S

Virüs bulması için antivirus programı gerekli, peki hangi program buluyor bu virusu? Windows defender ise ve virusu temizleyemiyor ise hangi programı virüs olarak bulduğunu not et bence, sonra da (deneme sürümü de olsa iş görür) kaspersky gibi sağlam bir yazılımla PC'yi tam tarama yaptır. Bak...
  11. S

Bilgisayarım açılmıyor

BIOS pilini çıkarmadan önce prizle bağlantıyı mutlaka kesin. Bu arada pili çıkarmadan da BIOS sıfırlama yapılabilir. Youtube'da tarif edilmiş gayet güzel videolar var.
  12. S

Anakart İşlemci Uyum sağlarmı ?

Anakart AM4 soket uyumlu, işlemci de AM4 zaten. Ancak o ikili ile anakart işlemciye göre baya sınıf atlamış gibi olur.
  13. S

Ram frekansı yükseltme

İntel'i bilmem de, AMD'de de iki farklı ismi var. Asus anakartlarda DOCP olarak geçiyor. Hepsinin mantığı aynı, ismi farklı.
  14. S

Ryzen 5 3600 + rtx 3060 düşük fps sorunu

@pcmeraklısı1254 OC+UV nin manuel yapılmasının hiç bir zararı yok. Hatta XMP açmaya göre daha faydalı. UV yaparak işlemcinin voltajını düşürürsün, bu da serin çalışmasını sağlar. Ancak anlayan birinden yardım almalısın ki kararlı çalışabileceği voltaj değerini bulabilmeniz için gerekli bir...
  15. S

Manuel OC + UV yapmanız lazım (bilmiyorsanız yeni konu açıp yardım isteyin). Bir de bütçeniz el veriyorsa iyi bir hava soğutma alın. İşlemcinin tam performansını alırsınız. UV ile voltaj düşürürsünüz ve daha serin çalışır. Bunu da işlemcinin silikon kalitesine göre yapmanız lazım. O yüzden bilen...
  16. S

i5 9. nesil kötü bir işlemci değil. Bu ayrı konu. Performansa etki eden şeyler de sadece işlemci ve ekran kartı değildir, sistemin RAM'i de önemli ve bazı durumlarda anakart bile fark eder (işlemciyi veya RAM'i kısıtlayan anakart olursa). Monitör özellikleri bile etki edebiliyor. Oyun grafik...
  17. S

İşlemci gücü sınırlayamıyorum

Baştan yüklerken tekrar güncel sürümü de yüklersin (bir veya iki önceki sürümü bulursan yüklemeyi deneyebilirsin). Bu yüzden sadece güncellemeyi geri almak daha mantıklı. NOT: Güncellemelerden önce muhakkak kurtarma oluşturun. Kendiliğinden de oluşuyordu sanırım, geri tarihe kurtarmayı...
  18. S

İşlemci gücü sınırlayamıyorum

Güncelleme sonrası olmuş olabilir. Güncellemeyi geri almayı deneyebilirsin veya BIOS'dan kısıtlaman gerek sanırım ama ayarlarından ben pek anlamam. Bilen birinden yardım iste istersen.
  19. S

MOUSE HAREKET ETTİRİNCE FPS DÜŞÜYOR

İşlemci ve ram yükseltmeden pek değişen bir şey olmaz.
  20. S

Bilgisayar Hacklendi, Ne Yapmalıyım?

Temiz format atmak en mantıklısı. Siz bilirsiniz yine de.
Top Bottom