Arama sonuçları: *

1. S

PC açılırken siyah ekranda kalıyor

Bunu dene.
  2. S

PC açılırken siyah ekranda kalıyor

? bios 'a gir set defaults yap cik. BIOS Ile alakaliysa duzelir. MSI anakart ise memory context restore 'u kapatmis olabilirsin, acik olmasi lazim.
  3. S

Pcyi yeni aldım her oyundan çıktıktan sonra pc gidiyor

XMP/EXPO kapatinca donmadiysa once BIOS guncelleyip tekrar XMP/EXPO aktiflestirin. Hala donmaya devam ediyorsa RAM'lerin gonderilmesi yeterlidir komple kasayi yollamaya gerek yok.
  4. S

Pcyi yeni aldım her oyundan çıktıktan sonra pc gidiyor

Hata aldigin oyunlarda ekrani Tam Ekran yerine "Tam Ekran Pencereli" olarak degistirip dene. Valorant, CS2 vs. tam ekranda sistemi kitleyebiliyor. Bununla duzelmezse BIOS'tan XMP/EXPO kapat yuksek ihtimal bununla alakalidir. EXPO/XMP kapaninca duzelirse RAM'i yollasin aldigi yere degistirtsin.
  5. S

Bilgisayarım fazla mı ısınıyor?

Hic gerek yok. 11400F zaten isinmayan bir islemci. Ileride cpu degistirirseniz dusunursunuz.
  6. S

Bilgisayarım fazla mı ısınıyor?

Bir problem yok, yuk altinda normal. GPU sicakligi yok fakat Hotspot 80 ise o da 65-70C civarindadir ortalama. CPU icin 78C yuk altinda cok normal.
  7. S

7800XT Coil Whine Sorunu

Bobin, mosfet, kapasitor gibi bilesenleri üreticiler seçer Asus, Gigabyte, MSI gibi. AMD ve NVIDIA çip üretir ve PCB tasarımını yollar. Boş ve cahilce bir yorum.
  8. S

Yeni Topladığım Bilgisayar Takılıyor: Yardım!

BIOS 'tan XMP/EXPO 'yu kapatıp dene.
  9. S

YENİ SİSTEM TOPLADIM EKRANA GÖRÜNTÜ GELMİYOR

Cogu yeni sistemde cmos reset yapmadan goruntu alamazsiniz. Anakartinizin modeline gore cmos pinleri nerede internetten bakin, adi illa CLR_CM olmak zorunda degil MSI anakartlarda JBAT1 olarak geciyor. CMOS reset icin guc baglantilarini kesip, bu iki pine tornavida vb. yardimiyla 10-15sn...
  10. S

Pc yükseltme yardım 10k+ bütce

FPS oyunlari icin cpu+gpu, story oyunlar icin sadece karti RTX 4060 seviyesine ceksen yeterli. 3600 ile rtx 4060 darbogaz yaparlar mi derseniz yapmaz. Asagidaki videoyu kaynak olarak alabilirsiniz. GPU agirlikli oyunlarin hepsinde performans ayni.
  11. S

Bilgisayar montajını yaptım güç tuşuna basıyorum açılmıyor

switch acik mi? 24 pin bagli mi? cpu power kablosu takili mi? Bunlar tamamsa sisteme her turlu guc gelmesi lazim.
  12. S

Yeni Toplayacağım Bilgisayarımın Kasasında rgb kontrolcü yok almak zorundamıyım?

Anakartta ARGB pinleri mevcut, kasanizdaki fanlar ARGB ise herhangi bir kontrolcu almaniza gerek yok. Anakarta baglayip yazilim uzerinden ayarlayabilirsiniz, ayni anakarti kullaniyorum.
  13. S

YENİ PC ALDIM MONİTÖR AÇILMIYOR

Anakartın modelini youtube 'da aratarak CMOS reset nasıl yapılır bak. Özellikle AMD sistemlerde her yeni anakarta CMOS sıfırlaması yapılması gerek yoksa görüntü gelmiyor. Son 6 ay içerisinde hem Gigabyte B650M DS3H hem de MSI B650M Gaming Plus WiFi modelinde aynı şeyleri yaparak çözdüm. Bu...
  14. S

Çözüldü✓ oyunlarda darboğaz yememem gerekirken neden darboğaz yiyorum?

Oyun sirasinda CPU kullanimi GPU kullanimini geciyorsa bottleneck yer. GPU 'yu surekli %99 da tutan grafik ayarlari yaparsaniz sorun cozulecektir. MSAA 'yi falan arttirabilirsiniz ornek olarak.
  15. S

Pc yi her gun nasıl kapatmalıyım

PSU 'dan kapatmaya gerek yok o switch zamanla bozulabilir. Kapatip fisten cekebilirsin ya da anahtarli grup priz alip direkt prizi kapatabilirsin fisleri cekmeden.
  16. S

Aşırı yüklenimden kısa devre sorunu

Kisa devre olmuyordur fakat bir prize bu kadar yuklenilmesi dogru degil. Buzdolabinizi bilmiyorum kac watt ile calisiyor ama eski buzdolaplarinda 2000W ceken bile vardir. Bir prizin tasima kapasitesi max 3500W, prizin kalitesine gore de degisir. Baska bir duvardan priz cekip ona baglamanizda...
  17. S

Masaüstü bilgisayarımda bluetooth özelliği YOK! YARDIM!

Bu tarz bir sey alman lazim. Ben daha once TP-Link UB400 kullaniyordum 2 tane cihaz baglayinca kafayi yiyordu, Dark'ta oyle bir sey yasamadim. Daha kaliteli olarak Logitech vs. de dusunulebilir. https://www.amazon.com.tr/dp/B0BZCNL4B4/ref=asc_df_B0BZCNL4B41715594640000/
  18. S

Kasa Çalışıyor görüntü yok

Baglantilari soktukten sonra CLR CMOS pinlerine iletken yardimiyla kisa devre yaptirin veya BIOS pilini cikarip bekleyin geri takin. CPU degisikligi sonrasi CMOS sifirlamasi gerekir.
  19. S

PC’m Oyun Esnasında Takılıyor Tüm Testleri Yaptım Sizce Neden?

CPU kullanımı 90-100lere ulaşıyorsa maalesef yapılabilecek tek şey yükü GPU 'ya bindirmeye çalışmak. Bu da grafik ayarlarını sona çekmek, sanal çözünürlük oluşturup yüksek çözünürlükte oyunları çalıştırmak olabilir fakat çok işe yaramamakla beraber CPU tabanlı FPS oyunlarında belki hiç işe...
  20. S

PC’m Oyun Esnasında Takılıyor Tüm Testleri Yaptım Sizce Neden?

MSI Afterburner ve yaninda gelen RivaTuner' i kurmaniz lazim. Oyun sirasinda GPU ve CPU kullanimlari gorunecektir. CPU %100'e ulasiyorsa muhtemelen bottleneck oluyordur ki ulastigini dusunuyorum cunku GTX 970 fazla guclu o islemci icin. CPU Usage'i aktiflestirmen gerek (CPU1,CPU2 vb degil)
Top Bottom