DGS en mantıklısı. Seneye YKS'ye girecek olan +750.000 kişinin sana sınavda ne getireceğini bilemezsin. Şu anki sıralamandan çok kötü de yapabilirsin, yerinde de sayabilirsin. Yerinde olsam DGS'yi denerim, sınavı nispeten daha kolay.
benim görüşüm arkadaş neye ilgisinin olduğunu ya da neye yatkın olduğunu bilmiyor gibi. yazılımı eğer fonksiyon bilgisi ve çok boyutlu zeka yapısına sahip değilse seçmesi hayatının hatası olur.
ilgiye bağlı. mühendisliklerde o alanda ilgin olmadığı sürece bir arpa boyu yol alamazsın. fizikçi olmayanın makine, çok boyutlu düşünemeyenlerin elektrik elektronik, sayısal zekası olmayanın bilgisayar'da tutunamadığı gibi. sahafçıda kitap satarsın ya da a101 kasiyeri olursun. özellikle...
Evet o puanı alırsan veriliyor. Ben şahsen tam burslu tutmaz ise mecbur yüzde 50 tercih etmek durumunda kalacağım. Yüzde 50'de tercih eden sayısı az olur. Bu da sana + olarak geri döner.
Okuyan tanıdıklarım var bazıları hiç memnun değiller. Mühendislikler bence özelde okunmalı tam burslu olarak. Devlet üniversitelerinin çoğunda imkanlar kısıtlı. Tabi ODTÜ, İTÜ, Hacettepe harici tutuyorum. Bu üniversiteler özeldir.
Arkadaşlar selam,
Hedeflediğim alan ve ilgi alanlarım (JS ve C++) göz önüne aldığımda Yazılım okumayı istiyorum. Çankaya Üniversitesi Yazılım Mühendisliği yüzde 50 indirimli bölüme girmeyi istiyorum. OBP ile bu puanları ve sıralamayı almak zor mu?
Yıldırım Beyazıt ve Ankara Üniversitesi'ni öneririm.
1647489690
Bilgisayarda son 2 senedir işsiz kalma oranı çok yüksek. ODTÜ mezunlarından bile işsiz kalanı gördüm. Yazılımda ise para getirisi var ama Yazılım mühendisliğinde ise durumlar farklı. Yazılım okursan başladığın ilk senelerde...
Edebiyat çok fena olmuş..
O edebiyat ve İnglizce notunu acilen yükseltmen lazım, eğer bunları yükseltemezsen takdiri bırak teşekkür alamazsın hatta 2. dönem de böyle olursa sınıfta kalma riskin var.
Diğerleri yine iyi.
Doping hafıza hakkında herkes olumlu yorumlar yapsa da ben pek inanmıyorum. Genel olarak bilgisayar üstünden alınan eğitim pek verimli değil bana göre. İyi bir dershane öneririm onun yerine.